Ezek a korlátozások változnak július 19-től: Boris Johnson tegnapi bejelentése 1

Boris Johnson a legutóbbi beszédében vázolta, milyen lesz az élet Nagy-Britanniában július 19. után, vagyis attól a naptól, amelyet egyesek a „szabadság napjának” neveztek el.

Ezek a korlátozások változnak július 19-től: Boris Johnson tegnapi bejelentése 3

A tudósok és az orvosok a növekvő esetszám közepette figyelmeztették a miniszterelnököt, hogy ne oldja fel az összes korlátozást, de ennek ellenére Mr. Johnson azt mondta, hogy a társadalmi távolságtartásra vonatkozó intézkedések többségét július 19-től eltörlik. Emellett pedig a maszkviselésre vonatkozó kötelezettség is megszűnik. A Downing Street-i sajtótájékoztatóján azt mondta, Nagy-Britanniának „meg kell tanulnia együtt élni a vírussal”.

Megerősítette, hogy a kormány reményei szerint folytathatja a korlátozások végleges feloldását július 19-én – de hozzátette, hogy ezt csak július 12-én hagyják majd végleg jóvá. Johnson elismerte, hogy a járvány “nagyon messze van még a végétől”, mivel szerinte július 19-re a napi új fertőzöttek száma 50 000-re is emelkedhet. De ugyanakkor hozzátette, hogy ki kell használni, hogy az oltási program működik, és azt mondta, hogy ha most nem oldják fel a korlátozásokat, akkor soha…

„Őszintén szólva azt kell, hogy mondjam, hogy ha a következő hetekben nem tudjuk feloldani a korlátozásokat, amikor a nyár beköszönte és az iskolai szünet is a mi malmunkra hajtja a vizet, akkor fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy akkor mikor lesz valaha is alkalmas az időpont erre” – magyarázta a miniszterelnök.

Mr. Johnson emellett elrendelte azt is, hogy az oltás két dózisa közti 12 hetes időszakot 8 hétre csökkentsék a 40 év alatti korosztály számára. Így a felnőttek szeptemberre mind a két oltásukat megkaphatják.

Tehát akkor a tervek szerint ezek változnak július 19-től:

  • A szociális távolságtartásra és a maszkok viselésére vonatkozó összes előírást feloldják.
  • Megszűnik az a követelmény, hogy az emberek otthon dolgozzanak, ahol lehetséges, de a munkáltatókat arra ösztönzik majd, hogy erről konzultáljanak a dolgozókkal. Nem jelentettek be új foglalkoztatási jogszabályokat, így az alkalmazottaknak nem áll majd jogában megtagadni a munkavégzést a maszk nélküli munkahelyeken.
  • A helyi közlekedési vállalatok és a légitársaságok képesek lesznek a maszkok viselését előírni mint feltételt, de nem lesz olyan törvény, amely kötelezővé tenné a maszkok viselését.
  • A kocsmákban és éttermekben az asztali kiszolgálást és egyéb társadalmi elhatárolódási intézkedéseket szintén feloldják július 19-én, ami lehetővé teszi az emberek számára, hogy ismét a pultnál rendeljenek.
  • A stadionok és az egyéb nagyobb helyszínek, például a színházak és a mozik teljesen újra megnyílhatnak
  • A gondozó otthonok lakói onnantól bárhány vendéget fogadhatnak.

Várhatóan a hét végén érkezik majd a bejelentés a borostyánlistán szereplő országokból érkező személyekről (akik mind a két oltást megkapták), hogy megszüntetik-e végre számukra a karanténkötelezettséget. A 14 napos karantén továbbra is érvényben marad azok számára, akiknek a Covid-19-tesztje pozitív lett.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után