Aki hétfőn akart repülni Heathrow repteréről, sajnos komoly késésekkel kell, hogy számoljon, ugyanis néhány aktivista miatt az egyik kifutópályát több órára be kellett zárni.

_84234712_84234711

A Plane Stupid nevű aktivista csoport elmondta, hogy 13 tagjuk, akik a repülőtér bővítése ellen tüntettek, bejutottak a reptérre és „elfoglalták” az északi kifutópályát. Emiatt értelem szerűen azon a szakaszon se fel, se leszállni nem tudott egy darab gép sem, több, mint 3 órán át.

Sajnos emiatt számos járat esetében komoly késésekkel lehet kalkulálni. A légitársaság elnézést kért a kellemetlenségért és azt javasolta az utasoknak, hogy vegyék fel a kapcsolatot a céggel a saját járatuk kapcsán. 13 járatot törölni is kellett.

_84235686_84235685

Az aktivisták egy kerítésekből épített tákolmányt dobtak össze a kifutópályán, majd különböző furfangos módokon láncolták magukat egymáshoz és a kerítéshez egyaránt. A Heathrow reptérnek okozott kár a késések miatt több millió fontos nagyságrendű összegre rúg.

„Nagyon sajnáljuk, és szeretnénk mindenkitől elnézést kérni, akinek elrontottuk a napját! Nem arról van szó, hogy mindenki, aki repülőre ül, az rossz ember! Azok a hibásak, akik rendszeresen, és szükségtelenül repülnek, így növelve az igényt a bővítésre. Mi nem hagyhatjuk figyelmen kívül az orrba, szájba repkedés szörnyű következményeit.” – nyilatkozta a helyszínen az egyik aktivista.

_84235684_84235683 _84234708_84234565

Július 1-én ugyebár London legnagyobb reptere egy újabb kifutópálya megépítésére, ezzel a reptér méretének és forgalmának bővítésére kapta meg a zöld utat. A környezetvédők nagyon felháborodtak a döntésen, mivel a környék légszennyezettségét és a káros anyag kibocsátás mértékét ez igencsak megnöveli majd.

Az aktivista csoport tagjai megmondták, hogy ezt nem hagyják annyiban, és addig maradnak a kifutópályán, ameddig csak tehetik. Néhányan még mindig a kifutópályán dekkolnak jó néhány rendőr társaságában.

Facebook csoportunk  már 5,500 fős. Gyere te is!

ÚJ – Mobilodról mostantól 1 érintéssel elérheted weboldalunkat a HuNglia ikonnal

Vásárolj olcsóbban a HuNglia kuponjaival 

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-33503167