Elképesztően sokat költenek az emberek unalmukban, a tömegközlekedési eszközökön való ücsörgés közben az Egyesült Királyságban. Gyakorlatilag az országban lezajló online vásárlások 20%-át utazás közben hajtjuk végre.

tube-phone

Egy nemrég készített elemzés szerint a tömegközlekedők várhatóan 9.3 milliárd fontot fognak elkölteni 2015 során, az okostelefonjaik és tabletjeik segítségével a buszokon, a mterón vagy épp a vonaton való utazgatások során. A legtöbb tranzakció kissé meglepő módon a reggeli csúcsforgalom idején, tehát munkába menet közben történik. A tömegközlekedési eszközökön való vásárlásaink Nagy-Britannia összes online vásárlásának egyötödét teszik ki.

A Zapp és a Cebr vállalatok által elvégzett kutatás során több, mint 2,000, a tömegközlekedést rendszeresen használó személy vásárlási szokásait elemezték ki. A megkérdezettek átlagosan 36 fontot költenek egy hét alatt az utazásaik során. Londonban ennél is többet, összesen 44 fontot vásárolgatunk el átlagosan, miközben épp nem haladunk semerre a nagy délutáni dugóban. A londoni vásárlások tették ki az elmúlt év összes ilyen jellegű kiadásának kétharmadát, csaknem 5.9 milliárd fontot. Ez mondjuk talán nem is olyan meglepő, tekintve a londoni tömegközlekedés helyzetét.

Na, de miket vásárolunk és miért?

A megkérdezettek majdnem háromnegyede (71%) ismerte el, hogy rendszeresen vásárol ruhákat. A második helyen az online letölthető játékok, filmek, zenék és könyvek szerepelnek (68%). Ezeket követik az élelmiszer (62%) és az elvitelre vásárolt készételek (60%).

A miért kérdésre a legtöbben beismerték, hogy unalmukban, vagy idegességükben vásárlással ütik el az időt vagy nyugtatják le magukat. Mások azt válaszolták, hogy azért ilyenkor, mert ha már amúgy sem tudnak semmi hasznosat csinálni, akkor legalább a vásárlást letudják, ezzel is időt takarítva meg.

Rob Harbron, a Cebr igazgatója elárulta, hogy a britek egy főre jutó online vásárlás terén felülmúlnak minden más országot és a vásárlás módjának egyszerűbbé, gyorsabbá és biztonságosabbá válásával ez a tendencia csak fokozódni fog. Ha te is szereted a buszon vagy a metrón a legjobb akciókat vadászni, akkor nyomj egy Like-ot, és nézzük, hogy mennyi gyűlik össze az angliai magyarok közt.

Facebook csoportunk  már 5,500 fős. Gyere te is!

ÚJ – Mobilodról mostantól 1 érintéssel elérheted weboldalunkat a HuNglia ikonnal

Vásárolj olcsóbban a HuNglia kuponjaival 

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.misco.co.uk/blog/news/03100/commuters-mobile-spending-makes-up-a-fifth-of-uk-online-shopping-sales