A legtöbb ember nemhogy, nem megy karanténba, de még tesztet sem hajlandó csinálni Angliában (elgondolkodtató számok) 1

Ötből átlagosan kevesebb, mint egy ember kér Covid-19 tesztet, ha tünetei vannak, míg az önként karanténba vonulók aránya szintén meglehetősen alacsony – derült ki egy nemrégiben közzétett tanulmányból.

A legtöbb ember nemhogy, nem megy karanténba, de még tesztet sem hajlandó csinálni Angliában (elgondolkodtató számok) 3

A közvéleménykutatás eredményei szerint az embereknek csak a fele képes azonosítani a fő koronavírus tüneteket, amelyek közé tartozik a köhögés, a magas testhőmérséklet és az ízlelés- vagy szaglásvesztés. Azok közül, akiknél jelentkeztek a betegség tünetei, mindössze 18 százalék mondta, hogy kért tesztet, annak ellenére, hogy durván 3-szor ennyien írták azt, hogy ha a jövőben lennének tüneteik, akkor biztos csináltatnának tesztet… A megkérdezettek közül csak 43 százalék jelezte, hogy karanténba vonult.

A The BMJ-ben közzétett eredmények az online felmérés kérdéseire adott 74 697 válaszadó válaszain alapulnak, akik mind az Egyesült Királyságban élő 16 éves vagy annál idősebb személyek voltak. Az adatokat az elmúlt nagyjából egy év során folyamatosan gyűjtötték, összesen 37 alkalommal feltéve a kérdéseket átlagosan nagyjából alkalmanként 2000 embernek.

A válaszadók közül durván 52% tudta helyesen felismerni a koronavírus főbb tüneteit, és ez a statisztika az idő múlásával nem is igazán javult. A karanténra vonatkozó szabályokat csak az emberek 43%-a tartotta be, bár ez az utolsó mért hónapban 52%-ra emelkedett.

Sokkal valószínűbb volt a karantén szabályok be nem tartása a férfiaknál, a fiatal korosztály, a kisgyerekes szülők, és a nehéz anyagi helyzetben levők körében.

A leggyakrabban előforduló indokok arra, hogy miért nem tartották be teljesen a karanténra vonatkozó szabályokat, a következők voltak:

  • Boltba kellett menni
  • Dolgoznom kellett
  • Egy másik egészségügyi probléma miatt kellett kimozdulnom orvoshoz
  • Idős vagy veszélyeztetett embernek kellett gondját viselnem
  • Testmozgás miatt
  • Találkozni akartam egy ismerősömmel
  • Nem is voltam annyira rosszul

A szakértők, köztük a londoni King’s College munkatársai az eredmények kapcsán azt mondták, hogy így nem csoda, hogy a „test and trace” rendszer hatékonysága limitált. Így aztán az is érthető, hogy miért kérdőjelezik meg sokan a kormány által eddig ráköltött tömérdek pénzt.

Márciusban a Public Accounts Committee képviselői elmondták, hogy az NHS Test and Trace hatása a járvány ellen folytatott küzdelemben még mindig nem egyértelmű. Jelentésükben kritizálták a tanácsadókra való túlzott támaszkodást, néhányuk ugyanis napi több mint 6.600 fontot kapott. Azt is megkérdőjelezték, hogy miért nem álltak készen a tesztek iránti kereslet megugrására tavaly szeptemberben. Az Országos Számvevőszék (NAO) decemberi tanulmánya szintén bírálta a rendszert, mondván, hogy még nem érte el a kitűzött céljait.

A Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) adatai azonban azt mutatják, hogy azoknak a 90 százaléka, akinek az NHS Test and Trace azt mondta, hogy különítse el magát, miután kapcsolatba lépett egy Covid fertőzöttel, az meg is tette.

Az Egészségügyi és Szociális Minisztérium szóvivője azzal védekezett, hogy: „Tavaly május óta az NHS Test and Trace nem kevesebb, mint 3,2 millió emberrel vette fel a kapcsolatot, akiknek a tesztje pozitív lett, és további 6,4 millió olyannal, aki covidossal lépett kapcsolatba. Ezek mögött a számok mögött pedig rengeteg megmentett élet rejlik…”       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után