A 10 legnagyobb tévhit Nagy-Britanniával kapcsolatban, amivel érdemes mindenkinek tisztában lenni 1

Az Egyesült Királyság a világ egyik legnépszerűbb utazási célpontja. Bár ez nem egy titokzatos és elszigetelt hely, ahová soha senki nem látogat el, valahogy soha nem tisztázódnak az emberek az Egyesült Királysággal kapcsolatos tévhitei.

A 10 legnagyobb tévhit Nagy-Britanniával kapcsolatban, amivel érdemes mindenkinek tisztában lenni 3

Ha hiszel az Egyesült Királyságot körülvevő sztereotípiákban, nagy sokként ér majd, mennyire nem úgy van, amikor végre ellátogatsz ide. Olvasd tovább, hogy kiderítsd, mi a 10 leggyakoribb tévhit az Egyesült Királysággal kapcsolatban.

10 Az angol reggeli alapvető és mindenki állandóan azt eszi

A legtöbb ember jóllakik már attól, hogy az angol reggelire csak ránéz. Felfoghatatlan elképzelni, hogy minden egyes reggel meg tudjunk enni egyet, majd folytatni a szokásos napi étkezéseket. És mégis, sokan azt hiszik, hogy a britek ezt teszik. Bár a britek szeretik a „full english breakfast”-öt, amely tojásból, babból, gombából, paradicsomból, fekete pudingból, pirítósból, kolbászból és esetleg még egy két dologból áll, a legtöbb ember számára ez biztosan nem alapvető minden reggel. A reggeli egy átlagos napon egy átlagos ember számára sokkal valószínűbb, hogy pirítóst vagy gabonapelyhet tartalmaz.

9 Az egész egy ország

Egy másik általános tévhit az Egyesült Királysággal kapcsolatban? Az egész egy ország. Sok külföldi azt feltételezi, hogy az Egyesült Királyság egyetlen nemzet, London pedig a főváros. Könnyű összezavarodni, különösen, ha valójában nem az Egyesült Királyságból származol. De ez egy tévhit, amelyet érdemes orvosolni, mielőtt Nagy-Britanniában találod magad. Az Egyesült Királyság valójában négy ország, Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország, amelyek kapcsolatban állnak egymással. Mindegyiküknek megvan a maga határa, kultúrája és identitása.

8 Írország is része

Ha az Egyesült Királyság földrajzáról van szó, sok embert összezavarnak Írországgal. Az Ír Köztársaság (amelynek fővárosa Dublin) nem része az Egyesült Királyságnak. Bár a nemzetnek van némi kulturális hasonlósága az Egyesült Királyság országaival, de nem része annak. Észak-Írország, amely ugyanazon a szigeten található, mint Írország, és nem Anglia, Skócia és Wales, az Egyesült Királyság része.

7 Az angol az egyetlen beszélt nyelv

A külföldiek sokan azt feltételezik, hogy az angol az egyetlen nyelv, amelyet Nagy-Britanniában beszélnek. Bár ez a legszélesebb körben beszélt nyelv, korántsem ez az egyetlen. Skóciában a skót és a skót gael nyelvet is beszélik. Walesben a walesi az angol mellett hivatalos nyelv. Észak-Írországban pedig angolul és ír gaelül is beszélnek.

6 Csak egy brit akcentus van

Az Egyesült Királyság nem csak a különféle nyelvek otthona, hanem sokféle akcentussal is büszkélkedhet. Az Egyesült Államokban a tipikus angol akcentust többnyire a királynő angoljához hasonlóként, vagy néha cockney akcentusként ábrázolják. De csak Angliában sok regionális akcentus és dialektus létezik. Természetesen az akcentusok és a dialektusok folyamatosan változnak, ahogy Skóciában, Walesben és Észak-Írországban közlekedünk. Határozottan helytelen azt állítani, hogy csak egy brit akcentus van.

5 Londonban van minden látnivaló

A legnagyobb szégyen az Egyesült Királyságba látogató külföldiekkel kapcsolatban az, hogy azt hiszik, Londonban van minden látnivaló. A külföldi turisták többsége csak Londonba jön anélkül, hogy megnézné, mit kínál az Egyesült Királyság többi része. És higgyétek el, sok minden van. Ne feledd, négy egész ország alkotja az Egyesült Királyságot. És ezeken az országokon belül számos főbb város található, amelyeket London mellett érdemes megnézni.

4 Nincsenek szép strandok és tengerpartok az Egyesült Királyságban

Az emberek általában nem társítják az Egyesült Királyságot a szép tengerpartokkal. Az időjárás miatt ez nem igazán a klasszikus óceánparti nyaralóhely. De ez nem jelenti azt, hogy az Egyesült Királyságnak egyáltalán nincsenek szép partszakaszai. Lehet, hogy nem a gyönyörű strandjairól ismert, de léteznek. Az Egyesült Királyság körüli gyönyörű partszakaszok közül soknak a helye még mindig jól őrzött titok.

3 A király csak egy báb

Vannak, akik azt feltételezik, hogy mivel az Egyesült Királyságnak még mindig van királyi családja, a királyé az összes hatalom. Mások azt hiszik, hogy ő csak egy figura, akinek nincs hatalma. Valójában egyik sem igaz. Az idők határozottan megváltoztak azóta, hogy a regnáló uralkodó bárkit kivégezhetett, de a királynak még mindig van némi hatalma az Egyesült Királyságban. Továbbra is jogában áll minisztereket kinevezni vagy leváltani, a parlamentet felfüggeszteni, és megvétózni a törvénymódosításokat. Emellett van hatalma hadat üzenni, de ez már nagyon régen nem történt meg.

2 Mindenkinek rossz a foga

Nem tudni honnan ered, de a britek a rossz fogaikról is híresek. Nem tudjuk pontosan, honnan jött ez, de úgy tűnik, hogy ez egy sztereotípia, amely eluralkodott. Természetesen, ha megérkezel az Egyesült Királyságba, rájössz, hogy nem mindenkinek vannak rossz fogai. Igen, fogsz találkozni olyan britekkel, akiknek ferde vagy egészségtelen fogaik vannak. De a fogászati ​​higiénia általános színvonala meglehetősen magas az Egyesült Királyságban.

1 Állandóan esik az eső

Noha nem az Egyesült Királyság az első hely, amelyre gondolunk, amikor tengerparti nyaralást keresünk. Bár tényleg szokott esni, semmi esetre sem mindig esős az idő. Valójában többet esik az eső Hawaii-on – amely tengerparti nyaralóhelynek számít –, mint Londonban. Az Egyesült Királyság valószínűleg nem a legnaposabb úti cél a világon, de az év bizonyos időszakaiban igen is sokat süt a nap. Nem mindig szürke és esős. Az időjárás sokkal inkább változékonynak mondható, ez sokkal inkább fedi a valóságot.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után