Összeszedtük a legfontosabb jogszabály és törvénymódosításokat, amik idén az Angliában élő magyarok hétköznapjait valamilyen szinten befolyásolták és ezen túl is fogják.

london_big_ben_telephone_england_city_hd-wallpaper-1827317

 

A brit minimálbér változása 2015-ben, és a 2016-ban bevezetésre kerülő új létminimum részletei minden dolgozó embert érintenek az Egyesült Királyságban.

Volt pár fontos új bejelentés az adózással kapcsolatos jogszabályok módosításai kapcsán is:

  • A saját „adó számlánk”
  • Automatikus adóbeszedés
  • Idő limit lesz a tőkenyereség adón
  • Megújul a nyugdíjakra vonatkozó adózási rendszer is

Október 1-től a rendes és az elektromos cigarettákra vonatkozó jogszabályok egyaránt módosultak az Egyesült Királyságban, ráadásul több ponton is.

Változott a munkaügyi jogszabály az EU-ban, így a munkába menés is a munkaidő része lett. A részleteket itt találjátok ezzel kapcsolatban.

A brit kormány bekeményít és mostantól teljes erővel lecsap nemcsak az illegális bevándorlókra, de az őket alkalmazókra is egyaránt.

Új módosításokat vezetett be a brit állam az állampolgárság megszerzésében, amelyeket mindenkinek érdemes tudnia, aki tervezi, hogy megszerzi.

Itt találjátok a brit nyugdíj jogszabály változásokat.

2015 áprilistól, új törvénymódosítások léptek életbe, melyek többek közt megengedik, hogy a szülők egyszerre menjenek szabadságra, gyermekük születését vagy örökbe fogadását követően:

Az angol jogosítvány jogszabályait is módosították idén. A fényképes jogosítvány pontgyűjtő lapja nem érvényes többé 2015 június 8-tól, és a Vezetési és gépjármű engedélyezési ügynökség nem állít ki belőle többet.

A parlamenti képviselők is támogatják az új adó ötletét, amely a cukros italokat terhelné, és a gyerekkori elhízás megakadályozásának céljából léptetnék életbe.

Az Európai Unióban megegyezés született arról, hogy a légitársaságoknál egy új rendszer kerül bevezetésre, mellyel az összes utas eddig titkosított adatait megoszthatják, a terrorizmus visszaszorításának érdekében.

A 2016-os évi új metró és buszjegyek valamint bérletek új árai is előkerültek.

A brit kormány változtat a munkakeresőknek járó támogatásokkal kapcsolatos jogszabályokon, melynek következtében, hamarosan nem lehet egyik napról a másikra megvonni tőlük a támogatást.

George Osborne, brit pénzügyminiszter nyilvánosságra hozta a 2015-ös költségvetés tervezetét, és annak főbb pontjait, amiket itt tekinthetünk meg újra.

Az alacsony jövedelműek támogatását, és a bevándorlók által igénybe vehető többi támogatás kritériumait tervezi szigorítani a brit kormány.

Október 1-én több új törvény is jogerőre emelkedett Nagy-Britanniában:

  • 30 napos visszatérítési jog
  • Füst és szén monoxid jelző berendezések
  • Parkolási türelmi idő
  • Dohányzás a kocsikban kiskorúak jelenlétében

Angliában egységesen, minden boltban fizetnünk kell a nejlonszatyrokért, az új törvény értelmében, mellyel az elhasznált szatyrok számát igyekszik a brit kormány csökkenteni.

Több millió utas örülhet az új módosításnak Nagy-Britanniában, ugyanis mostantól utalványok helyett pénzben fogják megtéríteni a jegyünk árát a vasúti társaságok.

Csaknem 450 ezer családot érint, így sok magyar családot is Nagy-Britanniában, a gyermekgondozási támogatás ősszel esedékes változása. Változott a gyermekgondozás jogszabálya és összefoglaltuk, hogy mennyiben is lesz más, mint eddig.

A közlekedési és környezetvédelmi bizottság jóváhagyta a javaslatot, miszerint mostantól a nyilvános helyen köpködő személyeket komoly pénzbírságra lehet ítélni.

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″] FACEBOOK CSOPORTUNK

You May Also Like

Négy ember is eszméletét vesztette a Ryanair Budapestről Nagy-Britanniába tartó járatán

Az egyik a járaton utazó utas azt nyilatkozta, hogy a repülőút maga…

7 éve nem tombolt ilyen vihar Nagy-Britanniában: a Ciara vihar képekben

Az idei év harmadik komoly vihara, a Ciara nevet kapta a meteorológiai…

Acélrácsot kellett felszerelni az egyik angliai gyorsétteremben a pultra, annyira eldurvult a helyzet

A KFC gyorsétteremlánc egyik éttermében a csirkés finomságokat mostantól már egy fémkerítés…

10 fontos dolog, amit az angliai magyarok megtanulnak külföldön és az otthoniaknak sem ártana

Amióta Magyarország az EU részévé vált, nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy…