A koronavírus korlátozások alól „mentességet nyújtó igazolás” bevezetését tervezi a brit kormány 1

A brit kormány tervei szerint azok az emberek, akik egy hét alatt kétszer negatív koronavírus tesztet produkálnak, egy speciális „mentességet nyújtó igazolást” kapnának, amely lehetővé tenné számukra, hogy viszonylag normális életet éljenek.

A koronavírus korlátozások alól „mentességet nyújtó igazolás” bevezetését tervezi a brit kormány 2

Ezeket az igazolásokat állítólag már a következő év elejétől elérhetővé akarják tenni annak érdekében, hogy az ország mielőbb visszatérjen a normális kerékvágásba. Az ambiciózus terv szerint azok, akik rendszeresen negatív teszteredményt tudnak felmutatni Covid-1-re, elektronikus formában megkapnák a telefonjukon tárolandó dokumentumot, amely igazolja, hogy szabadon jöhetnek mehetnek.

Egy forrás a The Telegraphnak ezt nyilatkozta: „Ez lehetővé tenné, hogy valaki az bármikor kimozduljon, és ha valaki más például megkérdezi, miért nem visel maszkot, megmutathatja a szóban forgó igazolást.” A tervek szerint ez a „papír” lehetővé tennék az emberek számára, hogy „lássák családjukat, és a jelenlegi távolságtartásra vonatkozó szabályok, és több más korlátozás sem vonatkoznának rájuk”, vagyis számukra az élet visszatérhetne a a normál kerékvágásba.

Ez az opció, első körben a hármas készültségi szintű területeken élők számára válna elérhetővé, ahol ugyebár a lockdown után a legszigorúbb korlátozások várnak a lakosságra, az újra visszatérő három szintes rendszerben.

A javaslatot állítólag Jeremy Hunt volt egészségügyi miniszter is támogatja. Mindazonáltal ez azt is jelentené egyben, hogy naponta több millió tesztet kellene elvégezni, ha ezt a rendszert be akarják vezetni.

Egy másik nemrégiben napvilágot látott hír szerint azoknak, akik a koronavírus oltást megkapják, szintén járna egyfajta igazolás, amellyel nagyobb sporteseményeken, vagy kulturális eseményeken, ahol nagyobb tömegek gyűlhetnek össze, részt vehetnének. Egyelőre azonban a magát megnevezni nem akaró Whitehall-i forrás szerint ezek az elképzelések, még kezdeti fázisban vannak, egyelőre csak megbeszélések folynak róluk.      Forrás

Megosztás