támogatás koronavírus anglia

A koronavírus járvány nemcsak akkor lehet hatással az életünkre, ha elkapjuk a vírust. Ezrek veszítették el munkájukat az elmúlt hónapokban és kerülhet lehetetlen anyagi helyzetbe. Rajtuk próbál segíteni a kormány tanácsadó oldala, amely linkek segítségével irányít el a megfelelő szervhez, akitől valamiféle támogatást remélhetünk.

támogatás koronavírus anglia

Ezen a linken olyan típusú kérdések megválaszolásával irányítanak el harmadik szervhez, mint például mit tegyünk, ha nem tudjuk fizetni a lakbért vagy a számlákat, ha elbocsátottak a munkahelyünkről, vagy éppen mentális segítségre szorulunk.

Ha például elbocsátottak bennünket a munkahelyünkről, vagy éppen furlough-ra küldtek, a következő lehetőségeket ajánlják fel:

Ha számlák befizetésével, a lakbér kifizetésében szorulunk segítségre a következő linkeket ajánlják fel:

Test and Trace Payment Support – Egyszeri pénzügyi támogatás

A Test and Trace Payment Support keretében egyszeri 500 fontnyi támogatást kaphatunk, amennyiben a koronavírus miatt izolálni kell magunkat és nem tudunk eljárni dolgozni. A pénzügyi támogatás azonban csak Angliában érhető el, Skóciára, Wales-re és Észak Írországra más támogatási rendszert dolgoztak ki.

Az 500 fontnyi támogatásra akkor vagyunk jogosultak, ha a felsoroltak MINDEGYIKE illik ránk:

  • izolálni kell magunkat, mert igazoltan koronavírusosak vagyunk
  • alkalmazásban állunk vagy egyéni vállalkozók, self-employed-ok vagyunk
  • alacsony jövedelemmel rendelkezünk

A helyi önkormányzatok weboldalán kell tájékozódni arról, mi minősül alacsony jövedelemnek. Kísérletként megnéztük a North Somerset Council honlapját, mely a következő írja:

A Test And Trace Payment Support 2021. Január 31-ig érhető el. A pénzügyi támogatás kifizetésére csak az jogosult, akit:

  • az NHS Test and Trace rendszere utasította arra, hogy izolálja magát, s ennek eleget is tesz
  • legalább 16 éves
  • alkalmazott vagy vállalkozó
  • nem tud otthonról dolgozni, ezért jövedelemtől esik el
  • a következő pénzügyi támogatás egyikében részesül: Universal Credit, Working Tax Credit, Income-related Employment and Support Allowance, Housing Benefit, Income Support, Income based Job Seeker’s Allowance vagy Pension Credit.

Fontos kitétel, hogy aki külföldi utazásból tér vissza Nagy-Britanniába és ezért kell izolálja magát, nem jogosult az 500 fontos pénzügyi támogatásra. Mint ahogyan az sem, akit az NHS kapcsolat nyomkövető alkalmazása, az NHS COVID-19 applikációja kér erre.       Forrás

Megosztás