A kocsmák idén elküldhetik azokat a vendégeket, akik nincsenek beoltva Nagy-Britanniában 1

Boris Johnson, brit miniszterelnök az egyik legutóbbi nyilatkozatában utalt arra, hogy az idei év folyamán, a kocsmák és pubok számára megengedett lesz, hogy csak akkor engedjék be a vendégeket, ha azok be vannak oltva koronavírus ellen.

A kocsmák idén elküldhetik azokat a vendégeket, akik nincsenek beoltva Nagy-Britanniában 3

Amikor erről faggatták, Mr. Johnson a következőt mondta: „Úgy gondolom, hogy ez pont egy olyan dolog, amit az egyes pubok, vagy láncok maguk dönthetnek majd el, de az is lehet, hogy az adott hely főbérlője hoz majd ilyen döntést.” A tegnapi beszédében a miniszterelnök sajnos nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy az egyes kocsmák, vendéglátóhelyek megtiltják majd az embereknek, hogy betérjenek, ha nem kapták meg az oltást.

A szenior képviselők bizottsága előtt megjelenve Johnson jelezte, hogy a kormány nem fog ilyen szabályokat rákényszeríteni az iparágra, de a főbérlők kiszabhatnak majd ilyen feltételeket. A brit kormány lockdownból kivezető ütemterve szerint a kocsmák legkorábban majd csak április 12-től nyithatnak újra de akkor is, még csak a kinti részek, kerthelyiségek, teraszok területén fogadhatják a vendégeket.

Május 17-től nyithatnak majd meg a vendéglátóhelyek beltéri egységei, és június 21-től pedig, ha minden jól megy a maradék korlátozások, és egyéb extra szabályok is törlésre kerülnek. Boris Johnson egyelőre nem volt hajlandó részletekbe bonyolódni annak kapcsán, hogy mi lesz, ha a „vakcina útlevelekre” nem csak a külföldi utazásokhoz, hanem bizonyos belföldi helyek, szolgáltatások igénybevételéhez is szükség lesz.

A külföldi utazások, látogatások, nyaralások kapcsán a miniszterelnök ezt reagálta: „Közeledünk, lassan haladunk előre, lépésről lépésre, oltásról oltásra. Egyelőre még nem tartunk ott, de több részletet fogunk majd ennek kapcsán elárulni április 5-én majd azt követően április 12-én. Megteszünk mindent, amit tudunk.”

Amikor a miniszterelnököt arról kérdezték, hogy tervez-e külföldre menni nyaralni idén, ha végre megállapítják, hogy már biztonságos, Mr. Johnson ezt felelte: „Azt hiszem, bármit is teszek majd, mindenképpen elmondom a brit nemzetnek, hogy mit gondolok biztonságosnak és ésszerűnek, és magam sem fogok mást tenni.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után