A brit kormány megszavazta a koronavírussal kapcsolatos törvények 6 hónapos meghosszabbítását 1

Több, mint 30 tory parlamenti képviselő szavazott a törvények meghosszabbítása ellen, amely további hat hónappal tolja ki a koronavírussal kapcsolatos jogszabályok érvényességét.

A brit kormány megszavazta a koronavírussal kapcsolatos törvények 6 hónapos meghosszabbítását 3

A parlamenti képviselők csütörtökön 484 szavazattal 76 ellenében megszavazták a koronavírusról szóló törvények hatáskörének szeptemberig történő fenntartását. Összesen 35 konzervatív képviselő szavazott a javaslat ellen. Várható volt, hogy a lockdown szkeptikus konzervatív képviselők a koronavírus törvény meghosszabbítása ellen fognak voksolni, viszont a munkáspárt képviselői támogatták a terveket.

A törvények az eddig látottaknál szélesebb körű hatáskörökkel ruházzák fel a kormányt – a kocsmák bezárásától, a vírus terjedésének megfékezésére irányuló erőfeszítések részeként a veszélyeztetettnek tartott személyek bezárásáig. A szigetországban lakók emellett 5000 font pénzbírsággal is sújthatók, ha az új jogszabályok értelmében ésszerű kifogás nélkül hagyják el az Egyesült Királyságot.

A képviselők elfogadták azokat a jogszabályokat is, amelyek március 29-től a korlátozások enyhítésére irányulnak, ahogy az Boris Johnson ütemtervében már korábban közzé lett téve. Matt Hancock egészségügyi miniszter korábban arra kérte a képviselőket, hogy szavazzanak igennel a hatáskörök meghosszabbítására, de ugyanakkor hozzátette, hogy a szabályok egy részét már el lehetne törölni.

Az egészségügyi minisztert álláspontját többen is vitatták, főleg annak kapcsán, hogy vajon szükség lesz-e még a Coronavirus Act 2020-ban foglalt sürgősségi intézkedésekre hat hónap múlva, tekintve, hogy Boris Johnson ütemterve szerint június 21-től elvileg megszüntetik az összes korlátozást Angliában. Mr. Hancock “nem tudott választ adni” arra a kérdésre, hogy a kormány októberben végleg visszavonja-e a jogszabályokat.

„Az ellentmondásos részek kapcsán, például a rendőrség hatásköre a potenciálisan fertőző személyek őrizetbe vételére, amit (többször) jogellenesen alkalmaztak, a törvény egyéves felülvizsgálata során arra jutottak, hogy ezeket hosszabb távon meg akarják tartani – és további hat hónappal legalább meg akarják majd hosszabbítani. Ezért aggódunk oly sokan. Rendkívüli hatáskörökről van szó, amiket csak rendkívüli helyzetekben lenne szabad alkalmazni, és a lehető leghamarabb meg kellene őket szüntetni.” – mondta Mark Harper, a konzervatív képviselők Covid Recovery Groupjának elnöke.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után