A fodrászok, körmösök és a szépségiparban dolgozók csak később nyithatnak Nagy-Britanniában 1

A legfrissebb értesülések szerint Boris Johnson azt tervezi, és várhatóan hétfőn hivatalosan be is jelenti, hogy a fodrászok, körmösök, pillások és az összes a szépségiparban dolgozó vállalkozás majd csak április végével nyithat újra.

A fodrászok, körmösök és a szépségiparban dolgozók csak később nyithatnak Nagy-Britanniában 3

A miniszterelnök ugyan csak hétfőn fedi fel tervét – de magas beosztású források a The Sun-nak elárulták, hogy a szépségiparnak „még várnia kell egy darabig”, mielőtt újranyithatna. Az aggódás tárgya az a miniszterek körében, az ebben az iparágban dolgozóknál, hogy az összes ilyen helyen az ügyfél és a szakember nagyon közel vannak egymáshoz.

Az olyan kezeléseket végzőknek, mint például a gyantázás és a pedikűr „ahol a közvetlen érintkezés velejárója a szolgáltatásnak”, jó eséllyel még hosszabb ideig kell várniuk az újraindításra.

Boris Johnson, a végső simításokat végzi az ütemtervén a hétvége folyamán, miközben a miniszterek alaposan tanulmányozzák a fertőzésekkel kapcsolatos statisztikai adatokat. A napi új fertőzöttek száma egyébként mostanra 10 ezer környékére esett vissza. Amit eddig tudni lehet, az az, hogy március 8. lesz minden jel szerint az első dátum, amikor elkezdik feloldani a korlátozásokat, és az iskolák újranyitása lesz az első dolog, ami megtörténik.

Emellett olyan infók is kiszivárogtak, hogy húsvétra már megengedett lesz, hogy két háztartás kint a szabadban találkozhasson egymással. Erről további részleteket itt olvashatsz.

A kormány azt is bejelentette, hogy a gondozó otthonok lakóinak március 8-tól valószínűleg engedélyeznek egy előre megnevezett rendszeres látogatót.

Emellett a támogatásokat illetően kiszivárgott egy két információ morzsa. Eszerint meghosszabbítanak több eddig érvényben levő támogatási rendszert, többek közt a furlough-t is. A pénzügyminiszter várhatóan a következő havi költségvetésében fogja bejelenteni, hogy a kiskereskedelmi, vendéglátóipari és szabadidős szektorban az egész éves adókedvezmények is a tervezett március 31-i határidő után is folytatódnak. Erről pedig itt találsz bővebb infót.     Forrás

Megosztás