Jó hír mindenkinek: Meghosszabbítják a támogatásokat a dolgozóknak és vállalkozásoknak Nagy-Britanniában 1

Rishi Sunak, brit pénzügyminiszter a legfrissebb hírek szerint úgy tervezi, hogy egészen nyárig meghosszabbítja a vállalkozások adókedvezményeit és a furlough-rendszert, további támogatást kínálva a koronavírus-korlátozások által sújtott vállalatoknak.

Jó hír mindenkinek: Meghosszabbítják a támogatásokat a dolgozóknak és vállalkozásoknak Nagy-Britanniában 3

A pénzügyminiszter várhatóan a következő havi költségvetésében fogja bejelenteni, hogy a kiskereskedelmi, vendéglátóipari és szabadidős szektorban az egész éves adókedvezmények a tervezett március 31-i határidő után is folytatódnak. Az egyéb támogatási intézkedéseket, beleértve a furlough-rendszert is, szintén meghosszabbítják nyárig, mielőtt megszüntetnék őket.

A támogatások, amelyek meghosszabbításáról először a Financial Times számolt be, úgy kellenek az országszerte haldokló számtalan vállalkozásnak mint egy falat kenyér. Boris Johnson várhatóan hétfőn fogja bejelenteni a lockdown szabályok első enyhítését, amelyben a haldokló iparágakat mindenképp prioritásként kell kezelni, biztonságos újranyitás ide vagy oda.

A bértámogatás kiterjesztése azonban rettentően megbonyolítja a pénzügyminiszter azon tervét is, hogy a kormányzati kiadásokat kezelhetőbb szintre csökkentse. Mr. Sunak március 3-ra tervezett költségvetése mindenesetre várhatóan a további sürgősségi támogatásokra összpontosít majd. A friss statisztikai adatok szerint Januárban a kiskereskedelmi forgalom újabb 8,2% -kal esett vissza, ami azt jelenti, hogy a harmadik lockdown a vállalkozások igen nagy hányadát „a szakadék szélére” sodorta.

Bizonyos támogatások a furlough-program lejárta után is megmaradnak majd, míg a Universal Credit heti 20 fontos sürgősségi emelését várhatóan szintén meghosszabbítják hat hónappal.

A pénzügyminisztérium állítólag adóemeléseket is fontolgat hogy a megemelkedett kiadásokat legalább egy kis mértékben kompezálni tudja, de az előrejelzések szerint az Egyesült Királyság költségvetési hiánya így is kb 394 milliárd fontot ér majd el ennek az adóévnek a végére. A legjelentősebb adóemelésekkel azonban várhatóan a novemberi költségvetésig még várni fognak, amikorra a koronavírus mizériának jó eséllyel már teljesen vége szakad.     Forrás

Megosztás