„A fejem fölött repült el a Ryanair járatom, miközben én még kint állok a sorban” – hatalmas káosz az egyik angliai repülőtéren 1

Az utasok közül többen nemes egyszerűséggel úgy jellemezték a manchesteri repülőtéren zajló jeleneteket, hogy „kaotikus”, miután a járatok közül több is otthagyta az utasok egy részét a reptéren, azt követően, hogy egy áramszünet komoly fennakadásokat okozott.

„A fejem fölött repült el a Ryanair járatom, miközben én még kint állok a sorban” – hatalmas káosz az egyik angliai repülőtéren 3

Az áramszünet szerdán reggel reggel 8 óra előtt bénította meg a 3-as terminált. Problémákat okozott a becsekkolás és a beszállás során is, így az utasok közül sokan „elakadtak”, és hosszú sorokban ragadtak. Néhányan a fennakadások miatt lekésték járatukat, és azt mondták, „a repülőgépek nélkülük szálltak fel”. Az egyik utas azt mondta, hogy reggel 7-kor ért ki a repülőtérre a Ryanair 10:00-kor induló Tenerifére tartó járatához, de lekéste, mert a tömegben ragadt, amikor megpróbálta feladni poggyászát.

Megan ezt írta a Twitteren: “A Ryanair járatommal délelőtt 10-kor kellett volna Tenerifére indulnom. Reggel 7-kor érkeztem meg, és arra vártam, hogy a pult megnyisson. Áramszünet lett a repülőtéren, ezért elakadt a poggyászfeladás. A repülő otthagyott. Mit tegyünk? Senki sem jött, hogy tanácsot adjon nekünk. Ma van a születésnapom!”

Más utasok is írtak Twitter-üzentek formájában a fennakadásról. Tom McKenna így nyilatkozott: “Teljes káosz uralkodott el a @manairport-nál, a Ryanair járata konkrétan a fejem fölött repült el, miközben én még sorban állok a 3-as terminál előtt. Tiszta szégyen… szégyellniük kellene magukat.”

Laura Marie pedig ezt írta: “Reggel 7:30 óta a T3-as poggyászfeladásnál állok, emberek százai rekedtek itt, senki sem közölte velünk, hogy mi történik, a járat már elment, @Ryanair tudna valaki segíteni?”

Majd hozzátette: “A @Ryanair azt mondta nekünk, hogy ma már nincs több járat, és holnap vissza kell mennünk. Új járatokat és egy szállodát kellett foglalnunk, ami többletköltséggel jár, de nem kell érte fizetnünk. Abszolút értékelem, hogy ez nem az ő hibájuk, de egy kicsit több kommunikáció hasznos lett volna.”

„A fejem fölött repült el a Ryanair járatom, miközben én még kint állok a sorban” – hatalmas káosz az egyik angliai repülőtéren 4

A legutóbbi közleményében a repülőtér azt közölte, hogy néhány utasnak hosszabb várakozási idővel kell szembenéznie, de a személyzet mindent megtesz a fennakadások elhárítása érdekében. A repülőtér elnézést kért az áramszünet okozta kellemetlenségért, amely egy külső alállomás hibája miatt következett be, ami azóta megoldódott.

A Manchester Airport hivatalos Twitter-fiókján közzétett legfrissebb jelentése szerint: “Az áramszünet, amely a 3-as terminált nem sokkal reggel 8 óra előtt érintette, megoldódott, és már azon dolgozunk, hogy a szolgáltatásokat visszaállítsuk a normál kerékvágásba. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez azt jelenti, hogy néhány utasnak hosszú várakozási idővel kell szembenéznie. Elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért. Az utasoknak azt tanácsoljuk, hogy tájékozódjanak a légitársaságuktól a legfrissebb információkért a járataik kapcsán.”

A Ryanair szóvivője a történtek kapcsán azt mondta, hogy a probléma „teljesen kívül esik” a légitársaság hatáskörén, de ettől függetlenül ők is elnézést kértek a komplikációk miatt.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után