Döbbenetesen magas, új bevándorlási adatok Nagy-Britanniában 1

Suella Bravermant kritikák egész áradata érte, miután a statisztikai hivatal most közzétett adatai szerint a nettó migráció 606 000-es új rekordot ért el, és 2022-ben mindent egybevetve körülbelül 1,2 millió ember érkezett az Egyesült Királyságba.

Döbbenetesen magas, új bevándorlási adatok Nagy-Britanniában 3

Az Országos Statisztikai Hivatal (ONS) csütörtökön közzétett számai miatt számtalan politikus gerjedt éktelen haragra, és állitják azt, hogy a kormány „elvesztette az uralmat” a bevándorlás felett. A brit kormány néhány évvel ezelőtt azt mondta, hogy a nettó migrációt 100 000 alá akarja csökkenteni, és most egyre inkább úgy tünik, hogy ennek pont az ellenkezője történik.

Annak ellenére, hogy a migráció kontrollálása a belügyminiszter egyik kulcsfontosságú feladata lenne, Ms. Braverman nem volt hajlandó kommentálni a számokat, sem pedig részt venni a bevándorlással kapcsolatos sürgős megbeszélésen az alsóházban az adatok közzététele után.

A parlament alsóházában Ms Cooper azt kérdezte, hogy „mi haszna van egyáltalán” Ms Bravermannek. Azt mondta: „Hol van a belügyminiszter, aki felelős ezekért a politikákért? Elnyelte a föld. A hírek szerint nem is fog nyilatkozni a médiának, és itt sincs az épületben… Miért van ő egyáltalán?”

A belügyminiszter helyett a kérdésekre válaszolva Robert Jenrick bevándorlási miniszter azt mondta, hogy az Egyesült Királyságba irányuló nettó migráció „túl magas”. „A kormány továbbra is elkötelezett amellett, hogy a teljes nettó migrációt fenntartható szintre csökkentse. Ez egy ünnepélyes ígéret, amelyet a brit nyilvánosságnak tettünk” – tette hozzá Jenrick.

Rishi Sunak egyetértett azzal, hogy a bevándorlási adat „túl magas”. A miniszterelnök azt mondta: „Érzékenynek kell lennünk az NHS, és a gazdaság munkaerő igényeire, de alapvetően túl magasak a számok – csökkentem őket.” Mr. Sunak azonban nem volt hajlandó megmondani, hogy milyen szintre csökkentené a nettó bevándorlási adatot, hozzátéve, hogy „ez a gazdaságtól függ”.

A hivatalos adatok több tényezőt is kiemelnek, amelyek hozzájárultak az adatok alakulásához, beleértve a szélesebb körű gazdasági migrációt, amelyet a Brexit előtt az uniós munkavállalók által uralt ágazatokban kialakult hiány okoz.

Egy tory képviselő azt mondta az Independentnek, hogy több szögből kell a számadatokat megvizsgálni. „A választókerületemben az emberek szívesen fogadnak humanitárius menekülteket Ukrajnából, Afganisztánból és Hongkongból. Ideiglenesen vannak itt a diákok, és a választóim közömbösek ez iránt” – mondta a képviselő.

„Az emberek azt kifogásolják, hogy ha külföldiek olyan munkákat végezni jönnek az országba, amelyet a már itt lévő munkanélküliek tölthetnének be.”

Bár az összesített számadatnak csak kis része, a La Manche-csatornán átkelő illegális bevándorlók száma szintén új rekordot döntött az évben. Az afgánok, ukránok és hong kongi brit állampolgárok számára nyújtott kormányzati programok keretein belül szintén jelentős számú ember érkezett.

Az ONS friss adatai szerint 2022-ben 1,2 millió ember érkezett hosszú távra az Egyesült Királyságba – 925 000 nem uniós állampolgár, 151 000 uniós állampolgár és 88 000 brit –, és mindeközben 557 000 ember emigrált.

A Belügyminisztérium által közzétett adatok mindeközben pedig azt mutatják, hogy a márciusig tartó egy évben csaknem 45 000 ember kelt át a La Manche csatornán, 90 százalékuk menedékjogot kért, és továbbra is az afgánok vannak köztük legnagyobb számban.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után