A brit pénzügyminiszter mai bejelentése, és hogy mire számíthatunk 2024-ben 1

Jeremy Hunt pénzügyminiszter a mai nyilatkozatában kijelentette, hogy alacsonyabb adók felé kíván elmozdulni, de ezt mindenképp csak “felelősségteljes módon” teheti. Azt mondta a BBC-nek, hogy “nem konzervatív” megoldás lenne az adócsökkentés a hitelfelvétel növelésével.

A brit pénzügyminiszter mai bejelentése, és hogy mire számíthatunk 2024-ben 3

Hunt úrra néhány tory képviselő meglehetősen nagy nyomást gyakorol, hogy csökkentse az adókat a szerdai költségvetés során, a rövidesen esedékes parlamenti választások előtt. A pénzügyminiszter feltehetően az NI további csökkentését is fontolgatja. A BBC egyik vasárnapi műsorának adott interjújában Hunt úr azt mondta, hogy a költségvetés a „hosszú távú növekedésről” szól, amikor a kormány meghatározza az adókkal és kiadásokkal kapcsolatos terveit.

Azt is reméli, hogy “utat mutathatnak” az alacsonyabb adózású gazdaság felé. “Nagyon határozottak és céltudatosak vagyunk abban a tekintetben, hogy csak felelősségteljes és körültekintő módon csökkentjük az adókat” – mondta. “A legkevésbé konzervatív dolog lenne, ha az adókat a hitelfelvétel növelésével csökkentenék.”

Összességében az emberek által fizetett adó összege továbbra is rekordszinten van, annak ellenére, hogy a National Insurance fő kulcsát a tavalyi őszi költségvetés során 12%-ról 10%-ra csökkentették. Hunt úr többször utalt arra, hogy tovább akarja csökkenteni az adókat a mostani költségvetés során, de az elmúlt hetekben jelezte, hogy erre valószínűleg kevesebb lesz a lehetőség, mint remélte.

Az idei év elején a kormány független gazdasági előrejelzője, a Költségvetési Felelősségi Hivatal (OBR) úgy becsülte, hogy a pénzügyminiszternek körülbelül 30 milliárd font áll majd a rendelkezésére, amiket adócsökkentésekre használhat el, miután a hitelfelvételi költségek meredeken estek.

Azóta viszont a hitelfelvételi költségek ismét emelkedni kezdtek, és a múlt hónap közepére a BBC értesülései szerint a szám visszatért a novemberi, nagyjából 13 milliárd fontra. Sokan azonban úgy gondolják, hogy bizonyos adókat csökkenteni fog, még akkor is, ha nem jelentős mértékben.

Hunt úr azt mondta, hogy az infláció a Rishi Sunak miniszterelnökké válása óta 11 százalékról a jelenlegi 4 százalékra esett, és hozzátette, hogy: „sokkal gyorsabban esett, mint ahogy azt az emberek jósolták”. Annak ellenére, hogy az Egyesült Királyság a múlt hónapban hivatalosan technikai recesszióba lépett, Hunt úr szerint a recesszió „sokkal egészségesebb”, mint ahogy azt a Bank of England korábban lefestette. Hozzátette, hogy a gazdaság „sokkal, de sokkal ellenállóbb, mint azt az emberek jósolták”.

Darren Jones, a Munkáspárt főtitkára a következőket mondta: „A pénzügyminiszter azt mondja, hogy csökkenteni akarja az adókat, de eközben a toryk emelték az adókat az elmúlt 70 év legmagasabb szintjére. Nem számít, mit csinál vagy miket ígér a pénzügyminiszter a költségvetésben ezen a héten, a dolgozó emberek rosszabbul fognak járni a kormánypárt 14 éves kudarcsorozatának köszönhetően.”

Paul Johnson, az Institute for Fiscal Studies (IFS) agytröszt igazgatója a BBC-nek elmondta, hogy a költségvetés bejelentésben bármilyen adócsökkentését is jelentenek be “valószínűleg visszavonják a következő választások után, bárki is nyer”. Az IFS arra is figyelmeztetett, hogy az adók további csökkentése valószínűleg további kiadáscsökkentéseket jelent a későbbiekben ami pedig csak további problémákat eredményez majd.

Arra a kérdésre, hogy a kormánynak az adócsökkentések helyett inkább a közszolgáltatásokra kellene-e többet költenie, Hunt azt mondta: „Szerintem a legtöbb ember jobb közszolgáltatásokat és alacsonyabb adóterhet szeretne. Az egyetlen módja annak, hogy ilyesmit megvalósíthassunk, ha sokkal hatékonyabban költjük el azt a pénzt, amit közszolgáltatásokra költünk.”

Hunt úr ragaszkodott ahhoz, hogy költségvetése „felelősségteljes” lesz, amelynek középpontjában egy hosszú távú gazdasági növekedési terv áll. A kormány azt is bejelentette, hogy „a közszféra termelékenységének ösztönzésére” vállalkozik annak érdekében, hogy javítsa a szolgáltatásokat a kormányzati kiadások növelése nélkül.

A kormány már bejelentett egy 800 millió GBP értékű reformcsomagot, amelynek célja az NHS és a rendőrség működésének hatékonyabbá tétele, például mesterséges intelligencia (AI) használatával csökkenti az NHS átvizsgálási idejét, illetve drónokat használni az olyan események felmérésére, mint a közúti balesetek.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után