Rendkívül magas egy újabb terrortámadás esélye Nagy-Britanniában 1

Egy újabb terrortámadás veszélye egyre nő az Egyesült Királyságban – állítólag magas rangú biztonsági tisztviselők erre figyelmeztették nemrégiben a képviselőket.

Rendkívül magas egy újabb terrortámadás esélye Nagy-Britanniában 3

A Mail on Sunday arról számolt be, hogy a politikusok egyre több a terrortámadások veszélyére vonatkozó figyelmeztetést kapnak, miután a közel-keleti konfliktus következtében felerősödtek a szélsőséges szervezetek tevékenységei.

„A szélsőséges tevékenységekről folytatott kommunikáció mértéke az utóbbi időben túlmegy minden határon” – mondta a Mailnek egy képviselő, aki jelen volt a legutóbbi ezzel kapcsolatos tájékoztatókon. „Ez olyasvalami, amiről azt mondhatjuk, hogy egyre növekszik. Olyan ez, mint amikor 2001-ben az ikertornyok ledőltek, rengeteg a szélsőséges témákról folyó kommunikáció.”

Az állítások néhány nappal azután hangzottak el, hogy a kormány független terrorizmussal foglalkozó szervezete kijelentette, hogy az Izrael-Hamász háború „kockázatot jelent a demokráciánkra”. Jonathan Hall a Times Radionak nyilatkozva azt mondta:

„Amikor azt látjuk, hogy a képviselők közül többen szó szerint féltek az előző héten bemenni [a parlamentbe], az már azt jelenti, hogy a kapott fenyegetések befolyásolják őket és hatással vannak a viselkedésükre. Ha ezeket valakik azért teszik, hogy befolyásolják a kormány és a parlamenti képviselők működését, akkor ez valójában már valamilyen szinten terrorizmusnak minősül, és akár válaszlépést is igényelhet a terrorelhárítás részéről.”

2021 októberében David Amesst, a Southend West konzervatív képviselőjét halálra késelték egy essexi választókerületben. A támadást az Iszlám Állam egyik brit szimpatizánsa követte el, és nagyjából akkor történt, amikor a parlament megszavazta a szíriai légicsapások végrehajtását. Alig öt évvel korábban Jo Cox munkáspárti képviselő meghalt, miután egy jobboldali terrorista többször meglőtte és megkéselte a nyugat-yorkshire-i Birstallban.

A terrorfenyegetettség jelenlegi szintje jelenleg „jelentős”, de a Mail jelentése szerint a parlamenti képviselők szeretnék ezt „súlyosra” emelni, hogy tükrözze, hogy a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadás óta soha nem folyt ennyire sok terrorizmussal és szélsőséges nézetekkel kapcsolatos kommunikáció az országban.

A miniszterelnök a múlt heti beszédében arra figyelmeztetett, hogy a szélsőségesek megpróbálnak „megosztani minket”, és összefogásra szólította fel az országot. A miniszterelnök azóta ígéretet tett arra is, hogy „megkétszerezi a Prevent programnak nyújtott támogatását”, amely megpróbálja elterelni az embereket a radikalizálódástól.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után