A brit pénzügyminiszter legfrissebb nyilatkozata: „Nehéz út áll előttünk” 1

Az új nemrég közzétett adatok szerint a brit gazdaság nőtt októberben, de a pénzügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy még mindig “nehéz idők várnak” a szigetország lakóira.

A brit pénzügyminiszter legfrissebb nyilatkozata: „Nehéz út áll előttünk” 3

Az Országos Statisztikai Hivatal (ONS) szerint a bruttó hazai termék (GDP) a vártnál nagyobb mértékben, 0,5 százalékkal nőtt szeptember és október között, ami nagyszerű és kedvező fordulat az előző havi 0,6 százalékos zsugorodás után. A szeptemberi teljesítményt befolyásolta egyébiránt a királynő temetése miatti extra munkaszüneti nap is.

2021 novembere óta ez a legnagyobb havi GDP növekedés, és meghaladta még a legtöbb közgazdász által jósolt 0,4%-os növekedési értéket is. Jeremy Hunt pénzügyminiszter a következőket mondta: „A magas infláció, amelyet Putyin illegális háborúja súlyosbított, lassítja a növekedést világszerte, és az IMF előrejelzése szerint a világ gazdaságainak egyharmada recesszióba kerül idén vagy jövőre.”

„Bár a mai adatok némi növekedést mutatnak, őszinte akarok lenni és tudatni szeretném mindenkivel, hogy nehéz út áll előttünk” – folytatta. „Európa többi részéhez hasonlóan mi sem vagyunk immúnisak a Covid-19 utórengéseire, Putyin háborújára és a magas globális gázárakra.”

„Tervünk helyreállította a gazdasági stabilitást, és hozzájárul az infláció jövő évi lelassításához, ugyanakkor lefekteti a hosszú távú növekedés alapjait az új infrastruktúrába, a tudományba és az innovációba való folyamatos rekordmértékű befektetések révén.”

A szakértők továbbra is azt mondják, hogy a megélhetési költségek válsága közepette még mindig zsugorodik a gazdaság, és az Egyesült Királyság egy elhúzódó recessziós időszak elé néz. Az ONS szerint az októberig tartó három hónapban a gazdaság mérete 0,3%-kal esett vissza az előző három hónaphoz viszonyítva.

Darren Morgan, az ONS gazdasági statisztikákért felelős igazgatója a következőket mondta: „A gazdaság fellendült októberben… Különösen az autóeladások teljesítettek jól a nagyon rossz szeptember után, miközben az egészségügyi szektor is erős hónapot zárt, a háziorvosi rendelések, az A&E látogatások és a Covid-19 őszi emlékeztető oltás kampánya mind felpörgette az ágazatot.”

„Az építőipar az elmúlt évben folytatta erős trendjét, és az eddigi legmagasabb szintjén áll. Az új házépítések nagyban hozzájárultak az ehavi növekedéshez. Azonban az elmúlt három hónapban összességében a gazdaság még így is zsugorodott, elsősorban a szolgáltatások és a gyártás területén történt visszaesések miatt.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után