A brit pénzügyminiszter 12 új területet fog kijelölni az Egyesült Királyságban, ahol kevesebbet kell adózni, mint máshol 1

Jeremy Hunt egy tucat új, alacsony adózású „beruházási zónát” tervez kijelölni Nagy-Britanniában az e heti költségvetésében a növekedés fellendítése és a Londonon kívüli területek „megtámogatása” érdekében.

A brit pénzügyminiszter 12 új területet fog kijelölni az Egyesült Királyságban, ahol kevesebbet kell adózni, mint máshol 3

A pénzügyminiszter várhatóan 12 zónát fog kijelölni, amelyek elsősorban egyetemek körül helyezkednek el. A Pénzügyminisztérium azt mondta, hogy minden egyes zóna 80 millió font támogatást kap majd öt év alatt, beleértve a nagyvonalú adókedvezményeket is, amelyek a vállalkozásokat az ország lemaradottabb részeire vonzzák.

A zónák egyetemek és kutatóközpontok köré csoportosulnak majd, és a kulcsfontosságú ágazatok – a technológia, a kreatív iparágak, az élettudományok, a gyártás és a zöld szektor – növekedésére fognak összpontosítani.

Nyolc angliai régió – East Midlands, Greater Manchester, Liverpool City, North East, South Yorkshire, Tees Valley, West Midlands és West Yorkshire – került be az alacsony adózású beruházási övezetek közé. Rishi Sunak kormánya a többi ország vezetőivel együttműködve az utolsó négy helyszínt Skóciában, Walesben és Észak-Írországban hozza majd létre.

A pénzügyminiszter emellett 100 millió GBP befektetést jelent be kutatási és fejlesztési projektekbe Glasgow-ban, Greater Manchesterben és West Midlandsben. Mr. Hunt azt mondta, hogy az egész országban szeretné „felpörgetni a növekedést”, és kijelentette: „Az igazi szintlépésnek a helyi jólétteremtésről és a helyi döntéshozatalról kell szólnia, hogy feloldja a regeneráció előtt álló akadályokat.”

Feltételezések szerint több száz önkormányzat összesen vagy 12,5 millió fontot költött az alacsony adózású beruházási övezet programban való részvétel feltételeinek teljesítésére, amit ráadásul le is állítottak miután Trusst ősszel eltávolították a miniszterelnöki posztról.

Angliában mintegy 626 jelentkezést nyújtottak be a program kapcsán, és a tanácsok becslések szerint átlagosan 20 000-30 000 fontot költöttek el. A Munkáspárt szerint „több millió fontot voltak kénytelenek elpazarolni” egy „Éhezők viadala-szerű elképzelésre”.

Henri Murison, a Northern Powerhouse Partnership vezérigazgatója szerint Hunt terve „jelentős előrelépésnek” tűnik a Truss-kormány korábbi politikájához képest. A befolyásos személyiség szerint a kormány elkerülte a korábbi hibák megismétlődését azzal, hogy elkerülte a „pályázat jellegű versenyt”.

A „bimbózó iparágak” fellendítésére irányuló lépés pedig azután történik, hogy a kormány kénytelen volt közbelépni, hogy megkönnyítse az összeomlott Silicon Valley Bank egyesült királyságbeli ágának az HSBC-nek történő eladását, hogy megakadályozzák több tucat technológiai vállalat „elpusztulását”.

A tory kormány alatti brit gazdaság bukdácsolását bírálva a munkáspárt vezetője rámutatott bizonyos statisztikai adatokra, amelyek szerint ma 3000-rel kevesebb gyorsan növekvő vállalkozás működik az Egyesült Királyságban, mint öt évvel ezelőtt.

Sir Keir azt mondta: „Ezen a héten a kormánynak valódi lehetősége van arra, hogy megmutassa, megvan az ambíciója és kompetenciája a kormányzáshoz. Vagy megfelelő irányba mozdítják el, és letérítik országunkat a hanyatlás útjáról, vagy félreállnak és hagyják egy munkáspárti kormány megalakulását.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után