A brit parlament először ül le hivatalos keretek közt megbeszélni a Brexit következményeit - rohamosan nő az EU-hoz újra csatlakozni akarók száma 1

A brit parlament első ízben vitatja meg hivatalos keretek közt a Brexit következményeit, miután egy petíció, amely azt követeli, hogy a képviselők vitassák meg a témát, elérte a 100 000 aláírást így napirendre tűzik a témát.

A brit parlament először ül le hivatalos keretek közt megbeszélni a Brexit következményeit - rohamosan nő az EU-hoz újra csatlakozni akarók száma 3

A Brexit-ellenes kampányolók, akik azt szorgalmazták, hogy vizsgálják meg Nagy-Britannia EU-ból való kilépésének a gazdaságra és más területekre gyakorolt hatását, örömmel fogadták ezt a nagyszerű fejleményt, mivel a brexittel kapcsolatos frusztráció orságos szinten egyre nő. A 100 000 aláírást elérő petíciókat szinte mindig megvitatják a parlamenti szabályok értelmében  – de ezek általában a Westminster Hallban zajlanak, nem pedig a fő parlamenti ülésteremben.

Az elmúlt évben megnőtt a Brexitet megbánók száma – új nevén „Regrexit” –, és a közvélemény-kutatások szerint is egyre több brit mondta azt, hogy rosszul mennek a dolgok, és rekordszámban támogatják az emberek az EU-hoz való újbóli csatlakozást. Októberben a Redfield és a Wilton Strategies közvélemény-kutatása rekord arányú támogatottságot mért a Brexit visszafordítására, 57 százalékkal, míg csak 43 százalék volt, aki azt mondta nem csatlakozna újra az EU-hoz.

Decemberben pedig az összes megkérdezett 65 százaléka azt mondta az Opiniumnak, hogy a Brexit rossz irányba vitte az országot, míg csak 21 százalékuk gondolja úgy, hogy összességében jól alakulnak a dolgok – ez a legmagasabb szintű negativitás a Brexit irányába Boris Johnson kereskedelmi megállapodásának hatálybalépése óta.

Peter Packham, a Brexit következményeivel kapcsolatos nyilvános vizsgálatot folytató kampány elnöke szerint a közvélemény-kutatási eredmények azt a „széles körben elterjedt érzést” mutatják, hogy független vizsgálatra van szükség az EU-ból való kilépés hatásairól.

„A lakosságnak alapvető joga, hogy megtudja, mit tett a Brexit az országunkkal” – mondta Packham. “Teljesen helytelen, hogy a kormány meg akarja tagadni a brit néptől, hogy megtudják mi az igazság.”

A legújabb tanulmányok kimutatták, hogy a Brexit milliárdokba került az Egyesült Királyságnak a kereskedelem, a beruházások és a növekedés terén, és további milliárdokba került a háztartásoknak a szupermarketek árainak emelkedése miatt. A szakértők Nagy-Britannia blokkból való kilépését okolják a munkaerőhiány elharapózása miatt is.

A konzervatív kormány korábban kijelentette, hogy a Brexit következményei „nem megfelelő tárgya egy nyilvános vizsgálatnak”.

Packham azonban azt mondta, hogy a Brexit az ország legjelentősebb eseménye a 21. században. „Meglehetősen rendkívüli, hogy még soha nem volt parlamenti vita, amely ennek hatásairól és következményeiről szólt volna. Reméljük, hogy a vitán sok képviselő vesz majd részt.”

A hét elején David Lammy árnyék-külügyminiszter azt mondta, hogy az EU-val kötött kereskedelmi megállapodás 2025-ös felülvizsgálata lehetőséget kínál a jelenlegi kereskedelmi „súrlódások” csökkentésére, és megfogadta, hogy „megjavítja” a rossz tory megállapodást. A munkáspárt – miután kizárta az egységes piachoz és a vámunióhoz való újbóli csatlakozást – állítólag szektoronkénti kereskedelmi megállapodások lehetőségét vizsgálná Brüsszellel, ha a következő általános választásokon hatalomra kerülne.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után