A brit miniszterelnök legfrissebb, kedd esti bejelentése a járványhelyzet kapcsán 1

Boris Johnson kedden egy hivatalos sajtótájékoztató keretein belül megerősítette, hogy karácsony előtt már nem lesznek újabb koronavírus korlátozások. A miniszterelnök szerint az Omicron variánsról eddig ismert adatok még nem elég egyértelműek ahhoz, hogy indokolják új intézkedések bevezetését.

A brit miniszterelnök legfrissebb, kedd esti bejelentése a járványhelyzet kapcsán 3

A nemzethez intézett üzenetében a következőket mondta: „Szeretném gyorsan tájékoztatni a lakosságot a legújabb Coviddal kapcsolatos fejleményekről. Kétségtelen, hogy az Omicron továbbra is olyan sebességgel terjed, amit korábban még nem láttunk. A helyzet továbbra is rendkívül nehéz, de azt is tudjuk ugyanakkor, hogy az emberek már várják, hogy kiderüljön, hogy ez hatással lesz-e a karácsonyi terveikre.”

„Tehát ma este annyit elmondhatok, hogy természetesen nem zárhatunk ki semmilyen további intézkedést karácsony után – és folyamatosan figyelni is fogjuk az adatokat, és mindent megteszünk a közegészségügy védelme érdekében… Tekintettel azonban több dologgal kapcsolatos folyamatos bizonytalanságra – az Omicron súlyosságára, a kórházi betegfelvételek arányára vagy a vakcina bevezetésének vagy az emlékeztető oltások hatásaival kapcsolatos bizonytalanságra – jelen pillanatban nem gondoljuk, hogy elegendő bizonyíték áll rendelkezésünkre a karácsony előtti szigorúbb intézkedések bevezetéséhez.”

Mr. Johnson bejelentése nagyjából egy órával azután hangzott el, hogy a legfrissebb adatok napvilágot láttak, és amelyek szerint 90 629 újabb Covid fertőzöttet regisztráltak az Egyesült Királyságban, ebből 20 491-et Londonban – ez a szám reményre ad okot abban a tekintetben, hogy a fővárosban az Omicron variánsos új esetek számának növekedése lassul. A Londonban a járvány miatt kórházba kerülők száma eközben vasárnap 245-tel nőtt az előző napi 210-hez képest, így kedden 1904 Covidos volt a város kórházaiban.

„Továbbra is folyamatosan figyeljük az Omicron variánst, és ha a helyzet romlik, készek leszünk a szükséges lépésekre. Ez azt jelenti, hogy az emberek nyugodtan folytathatják karácsonyi terveiket, de a helyzet továbbra is pengeélen táncol, és mindenkit arra kérek, hogy legyen óvatos, védje meg magát és szeretteit, különösen a kiszolgáltatott helyzetben lévőket. És senki ne felejtse el betartani az útmutatást – viseljünk maszkot zárt térben, amikor szükséges, és csináljunk tesztet, mielőtt idős vagy veszélyeztetett hozzátartozóinkat látogatnánk meg.” – mondta a miniszterelnök.

Eközben az irodába való bejárás büntethetővé válik Walesben, amennyiben az illető amúgy biztonságosan dolgozhatna otthonról. A kormány úgy módosította a jogszabályt, hogy a munkahelyre való szükségtelen bejárás szabálysértésnek minősül és pénzbüntetést von maga után. Azok, akik megszegik a szabályt, szabálysértést követnek el, és hétfőtől 60 fontos büntetést kaphatnak.

Egy másik, most már hivatalos változás a szigetországban…

A brit kormány bejelentette, hogy tíz napról egy hétre csökkentik a teljesen beoltott emberek karanténkötelezettségét. A szabálymódosítás több ezer ember számára nyújthat segítséget, hogy még időben kijöhessenek a karanténból és együtt tölthessék a karácsonyt szeretteikkel. A bejelentés alapján azok, akiket beoltottak és negatív tesztet produkálnak az önelszigetelés hatodik és hetedik napján, nem kell, hogy végigvárják a teljes 10 napot, hanem a hetedik naptól újra „jöhetnek mehetnek”.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után