A brit miniszterelnök búcsúbeszéde – Liz Truss Nagy-Britannia népéhez szólt 1

Liz Truss megtartotta utolsó leköszönő beszédét rövid miniszterelnöki regnálása végeztével. A Buckingham-palotában tett látogatása előtt a nemzethez szólt, miközben sok más emberrel együtt családja is figyelte.

A brit miniszterelnök búcsúbeszéde – Liz Truss Nagy-Britannia népéhez szólt 3

Truss köszönetet mondott családjának – férjének, Hugh-nak és lányainak, Francesnak és Libertynek –, valamint kollégáinak és barátainak. Azt mondta, hogy miközben Nagy-Britannia „továbbra is küzd a hatalmas viharban”, azért az ország lakóira „fényesebb napok várnak”.

A 47 éves miniszterelnök a római filozófust, Senecát idézve ezt mondta: „Nem azért nem merjük a dolgokat véghez vinni, mert nehézek, hanem azért nehezek dolgok, mert nem merünk cselekedni”.

A beszéd három perc és hét másodperc hosszú volt mindössze, ami kevesebb, mint fele annyi, mint elődje, Boris Johnson hét perc 33 másodpercig tartó búcsúbeszéde. Körülbelül egy perccel rövidebb volt még annál is, mint a Downing Street-i beszéde, amelyet miniszterelnökké válásakor mondott.

Így szólt a néphez a leköszönő Liz Truss:

„Óriási megtiszteltetés volt ennek a nagyszerű országnak a miniszterelnökének lenni. Különösen azért, hogy vezethettem a nemzetet néhai őfelsége, a királynő halálának gyászában, 70 év szolgálat után, és ott lehettem, Őfelsége III. Károly király trónra kerülésénél.”

„Rövid idő alatt ez a kormány gyorsan és határozottan lépett fel a keményen dolgozó családok és vállalkozások oldalán. Megfordítottuk az NI emelést. Háztartások millióinak segítettünk az energiaszámláikkal, és több ezer vállalkozásnak segítettünk elkerülni a csődöt.”

„Visszavesszük energiafüggetlenségünket, így soha többé nem leszünk a globális piaci ingadozások vagy a rosszindulatú külföldi hatalmak áldozatai. Miniszterelnökként eltöltött időm óta minden eddiginél jobban meg vagyok győződve arról, hogy merésznek kell lennünk, és szembe kell néznünk az előttünk álló kihívásokkal.”

„Ahogy egy római filozófus, Seneca írta, Nem azért nem merünk belevágni dolgokba, mert azok nehezek, hanem az teszi nehézzé őket, hogy nem merünk belevágni.”

„Egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy alacsony növekedésű ország legyünk, ahol a kormányzat egyre nagyobb részt vesz el nemzeti vagyonunkból, és ahol óriási a szakadék országunk különböző részei között. Ki kell használnunk a Brexit-szabadságainkat, hogy másképp csináljuk a dolgokat.”

„Ez azt jelenti, hogy nagyobb szabadságot biztosítunk saját polgáraink számára, és visszaállítjuk a hatalmat a demokratikus intézményekben. Ez alacsonyabb adókat jelent, így az emberek több pénzt tarthatnak meg abból, amit megkeresnek.”

„És ez azt jelenti, hogy olyan növekedést kell elérni, amely nagyobb biztonságot, magasabb béreket és nagyobb lehetőségeket eredményez gyermekeink és unokáink számára. A demokráciáknak képesnek kell lenniük a saját népük javát szolgálni. Képesnek kell lennünk leküzdeni azokat az autokratikus rendszereket, ahol a hatalom kevesek kezében van. És most minden eddiginél jobban támogatnunk kell Ukrajnát Putyin agressziója elleni bátor harcában. Ukrajnának győznie kell. És továbbra is erősítenünk kell nemzetünk védelmét.”

„Ez az, amire törekedtem, és sok sikert kívánok Rishi Sunak-nak országunk felvirágoztatásában.”

„Szeretném megköszönni Hugh-nak, Frances-nak, Liberty-nek, a családomnak és a barátaimnak, valamint a Downing Street 10. csapatának a szeretetüket, barátságukat és támogatásukat. Alig várom, hogy több időt tölthessek a választókerületemben, és továbbra is szolgálhassam Norfolk délnyugati részét. Hazánk továbbra is küzd a nagy viharban. De hiszek Nagy-Britanniában, hiszek a brit emberekben, és tudom, hogy fényesebb napok várnak ránk. Köszönöm.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után