„az előző miniszterelnök hibákat követett el… de én helyrehozom” – az új brit miniszterelnök mai első beszéde az ország helyzetét és jövőjét illetően 1

Rishi Sunak ma debütált miniszterelnökként, és megfogadta, hogy „egyesíti az országot”. A volt pénzügyminiszter ma reggel találkozott Károly királlyal, hogy hivatalosan is kinevezzék az ország legújabb vezetőjévé.

„az előző miniszterelnök hibákat követett el… de én helyrehozom” – az új brit miniszterelnök mai első beszéde az ország helyzetét és jövőjét illetően 3

Az új pódiummal kiegészítve Mr. Sunak beszéde mindössze egy órával azután hangzott el, hogy Liz Truss megtartotta búcsúbeszédét. „Nehéz döntések” várnak még az Egyesült Királyságra – figyelmeztetett beszédében a volt pénzügyminiszter. Beszélt az elődje regnálása alatt elkövetett „hibákról” is, amelyeket elhatározott, hogy „kijavít” a Downing Streeten töltött ideje alatt.

Beszéde 5 perc 56 másodpercig tartott – ez hosszabb, mint az elmúlt évtizedekben a miniszterelnökök hasonló beszédei, kivéve Boris Johnsont 2019-es beszéde, ami 11 perc 13 másodperces volt.

Íme az új miniszterelnök mai beszéde:

„Jó reggelt kívánok. Nemrég jártam a Buckingham-palotában, és elfogadtam Őfelsége, a király meghívását, hogy az ő nevében alakítsak kormányt. Úgy helyes ha megmagyarázom, miért is vagyok itt mint az önök új miniszterelnöke. Hazánk jelenleg mély gazdasági válsággal néz szembe. A Covid utóhatásai továbbra is fennállnak. Putyin ukrajnai háborúja destabilizálta az energiapiacokat és az ellátási láncokat világszerte.”

„Szeretnék tisztelegni elődöm, Liz Truss előtt. Nem tévedett, hogy növelni akarta a gazdasági növekedést ebben az országban – ez nemes cél. Csodáltam hajthatatlanságát, hogy változást idézzen elő – de elkövetett néhány hibát. Nem rosszindulatból vagy rossz szándékból tette – éppen ellenkezőleg.”

„De ezek akkor is hibák!”

„Most engem választottak meg pártom vezetőjének és az önök miniszterelnökének, részben azért, hogy ezeket helyrehozzam. És ez a munka azonnal megkezdődik. A gazdasági stabilitást és a bizalmat a kormány napirendjének középpontjába helyezem. Ez nehéz döntéseket fog jelenteni.”

„De látta mindenki, hogy a Covid alatt mindent megtettem, hogy megvédjem az embereket és a vállalkozásokat olyan programokkal, mint a furlough. Mindig vannak persze határok ameddig elmehetünk, most még inkább, mint eddig. De azt megígérem mindenkinek, hogy ugyanazt az eltökéltséget fogom tanusítani a mai kihívásokkal szemben is.”

„Az általam vezetett kormány nem hagyja a következő nemzedéket, a ti gyermekeiteket és unokáitokat rendezetlen adóssággal, amelyet túl gyengék voltunk ahhoz, hogy mi magunk kifizessük. Nem szavakkal, hanem tettekkel fogom egyesíteni hazánkat. Nap mint nap azon fogok dolgozni, hogy teljesítsem amit ígértem. Ez a kormány minden szinten feddhetetlen, professzionális és elszámoltatható lesz. A bizalmat ki kell érdemelni, és én ki fogom érdemelni az önökét.”

„Mindig hálás leszek Boris Johnsonnak a miniszterelnökként elért hihetetlen eredményeiért. És nagyra becsülöm kedvességét és nagylelkűségét. És tudom, hogy egyetértene azzal, hogy a pártom által 2019-ben szerzett mandátum nem egyetlen egyén sajátja. Ez egy olyan megbízás, amely mindannyiunké és amely egyesít minket. És ennek a mandátumnak a lényege a kiáltványunk.”

„Beváltom az ígéreteinket. Erősebb NHS, jobb iskolák, biztonságosabb utcák, határaink ellenőrzése, környezetünk védelme, fegyveres erőink támogatása, a Brexit adta lehetőségeket felkaroló gazdaság felemelkedése és felépítése, ahol a vállalkozások befektetnek, fejlesztenek és munkahelyeket teremtenek.”

„Megértem, milyen nehéz ez a pillanat. A sok milliárd font után, amibe a Covid elleni küzdelem került, mindazon felfordulások után, amelyeket egy szörnyű háború okoz, teljesen megértem, milyen nehéz a helyzet. És megértem, hogy sok tennivalóm van, hogy helyreállítsam a bizalmat mindazok után, ami történt. Csak azt tudom mondani, hogy mindez nem riaszt el.”

„Tisztában vagyok vele mit vállaltam, és remélem, hogy megfelelek a követelményeknek. De amikor ilyen lehetőség adódik, nem kérdőjelezhetük meg a pillanatot, csak a hajlandóságot. Tehát itt állok önök előtt, készen állok rá, hogy országunkat a jövőbe vezessem, igényeit a politika fölé helyezzem, és olyan kormányt építsek, amely pártom legjobb hagyományait képviseli.”

„Együtt hihetetlen dolgokat érhetünk el. A rengeteg meghozott áldozathoz méltó jövőt fogunk teremteni, és a holnapot, és azt követően minden egyes napot megtöltjük reménnyel. Köszönöm.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után