A brit miniszterelnök a fél világ megdöbbenésére „titokban” Ukrajnába utazott és személyesen lepte meg az ukrán elnököt Kijevben 1

Boris Johnson váratlan és hivatalosan nem bejelentett látogatást tett Ukrajnában, Kijevben, Zelensky ukrán elnöknél, az egész brit lakosság megdöbbenésére. A brit miniszterelnök ráadásul további katonai támogatást jelentett be az ukrán csapatok számára.

A brit miniszterelnök a fél világ megdöbbenésére „titokban” Ukrajnába utazott és személyesen lepte meg az ukrán elnököt Kijevben 3

A brit miniszterelnök meglepte az egész világot, miután titokban Ukrajna fővárosába utazott, hogy személyesen találkozzon szövetségesével, Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A Downing Street szerint a látogatás egyik célja a szolidaritás kinyilvánítása volt Ukrajnával. Johnson a találkozót arra használta fel, hogy megvitassák az országnak szánt új pénzügyi és katonai segélycsomagot, megerősítve, hogy az Egyesült Királyság 120 páncélozott járművet és hajók ellen használható rakétarendszereket ad át Kijevnek.

A kormányfő azt is megerősítette, hogy az Egyesült Királyság további 500 millió font értékű Világbanki hitelt garantál Ukrajnának, amennyiben azt a parlament is jóváhagyja. Az egyik közzétett videón a Zelenszkij oldalán megjelent Johnson azt mondta, hogy a nyugat továbbra is igyekszik fokozni a Moszkvával szembeni szankciókat, és emellett dicsérte az ukrán ellenállás erejét és bátorságát.

A brit miniszterelnök a fél világ megdöbbenésére „titokban” Ukrajnába utazott és személyesen lepte meg az ukrán elnököt Kijevben 4

„Az Egyesült Királyság és vele együtt mások szállítani fogják a felszerelést, a technológiát, a know-how-t, és amit csak kell, hogy Ukrajnát soha többé ne támadják meg… Hogy Ukrajna annyira felfegyverzett és védett legyen, hogy soha többé ne lehessen zaklatni. Soha többé ne tudják zsarolni. Soha többé ne fenyegesse senki.” – mondta Mr. Johnson.

Ukrán tisztviselők jelentették először Johnson látogatásának hírét. Az Ukrajna egyesült királyságbeli nagykövetsége által megosztott képen a két vezető együtt ül egy asztalnál, a képen pedig a „meglepetés” felirat mellett kacsintó arcú emoji volt látható. Az Ukrán politikusok nagyon dicsérték Johnsont amiért bevállalta, hogy Kijevbe látogat. Andij Sybiha a Facebookon pl. úgy jellemezte Johnsont, mint „a háborúellenes koalíció vezetőjét… és az orosz agresszor elleni szankciók vezetőjét”.

A brit miniszterelnök a fél világ megdöbbenésére „titokban” Ukrajnába utazott és személyesen lepte meg az ukrán elnököt Kijevben 5

Az ukrán parlament azt írta Twitteren: „Üdvözöljük Kijevben Boris Johnsont, aki a háború kezdete óta az első G7-vezető, aki Ukrajnába érkezett. Megerősítjük a demokráciák unióját. Légy bátor, mint Boris. Légy bátor, mint Ukrajna.”

A találkozóra azután került sor, hogy Boris Johnson ígéretet tett arra, hogy 100 millió font értékben kiváló minőségű katonai fegyvereket küld Ukrajnának, többek közt páncéltörő és légvédelmi eszközöket is. Ukrajna véres csatára készül keleten, miután Putyin erői kivonultak a kijevi térségből – a második világháború óta nem látott mértékű tömeggyilkosságok és egyéb durva atrocitások bizonyítékait hagyva maguk után.

Miközben a nyugat újabb szankciókat vezetett be az oroszok ellen Bucha városában a civilek mészárlása, megerőszakolása és kínzása miatt, Oroszország rakétatámadást intézett a donyecki Kramatorszk vasútállomásról menekülő civilek ellen – 50 ember halálát okozva. Johnson határozottan elítélte a „háborús bűnöket”, amelyekre Oroszország északról való távozása nyomán derült fény. Az ukrán hatóságok számos agyonlőtt civil holttestről számoltak be.

„Azt hiszem, amit Putyin tett olyan helyeken, mint Bucha és Irpin, a háborús bűnei végleg beszennyezték az ő és kormánya hírnevét. Ukrajna halovány esélyei ellenére, sikeresen visszaszorította az orosz erőket Kijev kapujából, ezzel elérve a 21. század legnagyobb katonai bravúrját.” – mondta beszédében Mr. Johnson, majd hozzátette, hogy „Ez Zelenszkij elnök határozott vezetésének és az ukrán nép legyőzhetetlen hősiességének és bátorságának köszönhető”.

“Megerősítjük katonai és gazdasági támogatásunkat, és globális szövetséget hozunk létre, hogy véget vessünk ennek a tragédiának, és biztosítsuk Ukrajna túlélését és szabad és szuverén nemzetként való boldogulását.” – mondta Mr. Johnson.

Oroszország ugyanakkor nem olyan rég arra figyelmeztette a nyugatot, hogy a „fegyverek Ukrajnába való tömeges szállítása” „negatív hatással lesz” a béketárgyalásokra…        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után