A brit kormány válaszolt a Brexit utáni megállapodás lehetőségét illetően az EU-val, a munkaerő szabad áramlása kapcsán 1

A brit kormány reagált a Brexit utáni megállapodás lehetőségét illetően, amely megkönnyítené a fiatal britek EU-ban való életét, tanulását és munkavállalását, illetve hasonlóképp az EU-ból Nagy-Britanniába vágyó fiatalok esetében.

A brit kormány válaszolt a Brexit utáni megállapodás lehetőségét illetően az EU-val, a munkaerő szabad áramlása kapcsán 3

Az Európai Bizottság csütörtökön közölte, hogy engedélyt kér az EU-tagállamoktól, hogy tárgyalásokat kezdjenek a 18 és 30 év közötti brit állampolgárok számára igen hasznos lehetőségnek titulált „fiatalok mobilitási programjáról”. A brit kormányszóvivő azonban azt mondta, hogy az Egyesült Királyság kormányát nem érdekli ez az opció, és hozzátette, hogy „az EU és Nagy-Britannia közti szabad mozgás véget ért”.

Az Egyesült Királyságnak jelenleg 13 országgal van egyéni ifjúsági mobilitási programja, és a kormány kijelentette, hogy az ilyen kétoldalú megállapodásokat részesítik előnyben egy EU-szintű megállapodással szemben. A Munkáspárt szintén elutasította az egész EU-ra kiterjedő rendszer lehetőségét, mondván, hogy a párt „az Egyesült Királyság és az EU közötti munkakapcsolat javítására törekszik de a meghúzott határvonalakon belül, tehát a visszatérés az egységes piachoz, a vámunióhoz vagy a munkaerő szabad áramlásához, jelenleg nem opció”.

Csütörtökön Az EU azt állította, hogy Nagy-Britannia érdeklődését fejezte ki az egyes tagállamokkal kötött ifjúsági mobilitási megállapodások iránt, és egy, az egész EU-ra kiterjedő megközelítést részesítenének előnyben, mivel ez biztosítaná az egyenlő bánásmódot. Maros Sefcovic, az Európai Bizottság alelnöke szerint a Brexit „különösen súlyosan érintette azokat a fiatalokat az EU-ban és az Egyesült Királyságban, akik külföldön szeretnének tanulni, dolgozni és élni”.

Hozzátette: „Ma megtesszük az első lépést egy ambiciózus, de reális megállapodás felé az EU és az Egyesült Királyság között, amely megoldja ezt a problémát. Célunk, hogy újjáépítsük a hidakat a fiatal európaiak között a Csatorna mindkét oldalán.”

Az EU-tagállamoknak először el kellett volna fogadniuk a javaslatokat, mielőtt megkezdődhettek volna a tárgyalások az Egyesült Királysággal.

Az Egyesült Királyság kormányának szóvivője azonban azt mondta: „Nem vezetünk be az egész EU-ra kiterjedő Ifjúsági Mobilitási Rendszert (YMS) – az Eu és Nagy-Britannia közti szabad mozgás megszűnt, és nem tervezzük az újbóli bevezetését.

„Sikeres programjaink vannak 13 országgal, köztük Ausztráliával és Új-Zélanddal, és továbbra is nyitottak vagyunk arra, hogy megállapodjunk új partnerekkel, beleértve egyes EU-tagállamokat is, ahol ez az Egyesült Királyság érdekét szolgálja, és támogatja fiataljaink készségeit és lehetőségeit.”

Míg a Munkáspárt az egész EU-ra kiterjedő megállapodás lehetőségét szintén kizárta, a liberális demokraták vezetője, Sir Ed Davey azt mondta, hogy egy ilyen megállapodás „win-win-win” lenne. Azt nyilatkozta: „A liberális demokraták régóta nyüstölik a kormányt, hogy tárgyaljon egy kölcsönös ifjúsági mobilitási programról Európával. Természetesen pontosan át kell gondolni a részleteket, de egyetlen értelmes brit kormány sem utasítaná el ezt az ötletet teljes egészében.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után