A brit kormány bevándorlási tervei megduplázhatják a munkanélküliséget Nagy-Britanniában 1

Theresa May terve, miszerint lecsökkenti a nettó bevándorlást évi 100 000 fő alá azzal a veszéllyel fenyeget, hogy megduplázza a munkanélküliséget – állapította meg egy új elemzés. A riport szerint a brit dolgozók lennének a legnagyobb vesztesei a migráció csökkenésének, mert ezzel lassulna a gazdasági növekedés is, hiszen kevesebb ember lenne, aki a gazdasági bővülésen dolgozna, és csökkenne a kereslet is.

A brit kormány bevándorlási tervei megduplázhatják a munkanélküliséget Nagy-Britanniában 3

A Migration Matters Trust, amely tagjai politikusok, vállalkozók és szakszervezeti tagok, szeretné elérni, hogy a migráció kérdéséről tények alapján lehessen beszélni. A szervezet az elmúlt 10 évben vizsgálta a kapcsolatot a bevándorlás és a munkanélküliségi mutatók között. Támogatják továbbá a „Drop the Target” kampányt, ami azt szeretné elérni a kormányál, hogy hagyják el az irracionális számokat a bevándorlással kapcsolatban.

A kutatások szerint a mostani 1,6 milliós munkanélküliségi ráta 3,1 millióra emelkedne, amennyiben 100 000 fő alá csökkenne a nettó bevándorlás – ilyen magasan ez a szám legutóbb még a 80-as években, Margaret Thatcher alatt volt. A brit állampolgárok foglalkoztatottsági rátája pedig 75%-ról 70%-ra csökkenne, ami szintén a legrosszabb mutató lenne az elmúlt 20 évben.

„Nem túl politikailag korrekt ezt mondani, de a migráció csökkenését legjobban a brit dolgozók sínylenék meg” – mondta Barbara Roche, a Migration Matters igazgatója. „A kormány saját statisztikái szerint az olyan iparágakban, mint például a vendéglátás, ahol nagy a bevándorlók aránya, minden 10 emberből 7 brit – ők lennének azok, akiket leginkább érintene a csökkenő migráció.” A Beds and Bars ügyvezető igazgatója (hozzájuk tartoznak a St Christopher’s Inns hostelek és a Belushi’s bárok) hozzáfűzte:

„A bevándorlók nélkül a vállalkozásom igen nagy bajban lenne. Sokan azt gondolják, hogy a külföldiek az én iparágamban az aljamunkát végzik, azonban egyáltalán nem ez a helyzet. Igazi szenvedélyük van a vendéglátás iránt, itthon nehéz ilyen briteket találni. Számomra a bevándorlók nagyon értékes munkaerők. Az ő tudásuk és kapacitásuk hajtja előre az üzletet. Az ország egyre kevésbé lesz vonzó a vállalkozásoknak, ha nem lesz meg a szükséges szaktudás. Ahhoz, hogy nőjön a gazdaság, szükségünk van rájuk.”

A nettó migráció már így is 84 000 fővel kevesebb volt 2016-ban, mint 2015-ben, most már csak évi 248 ezer emberrel bővült a lakosság. Egyre több ember megy el, és kevesebb jön, különösen az uniós állampolgárok közül. Ettől függetlenül a sokat vitatott célszámok tartják magukat a konzervatív párt választási kiáltványában, miután May visszautasított mindenféle módosítási javaslatot. Határidőt azonban nem szabtak a terveiknek, és rugalmasabb hozzáállást ígértek a Brexit utánra, hogy a gazdaság ne sérüljön. „Az emberek igenis támogatják a migrációs célkitűzésünk, mi pedig az embereket támogatjuk. Mert a britek szeretnék, ha átvennénk az irányítást a határaink felett.” – mondta May egy interjúban.

A szakértők nagyon megosztottak a döntés következményeiről. Az Office of Budget Responsibility szerint ez 2020-ig 6 milliárd fontos költségvetési hiányt okozna. A Centre for Economic and Business Research azt találta, a 100 ezer fő alá csökkenés 2025-ig körülbelül 1,5-3%-kal vetné vissza a gazdaságot. David Goodheart, aki a Demography, Immigration and Integration at the Policy Exchange feje, azonban vitatja az OBR állításait.

„Ha a kormány kitart jelenlegi politikája mellett, és a magasan képzett uniós munkaerőt igyekszik az országba csábítani az alacsonyan képzett helyett, akkor igenis elképzelhető a számok csökkentése, anélkül, hogy elvesztenénk a francia és német bankárok magas hozzájárulásait. Úgy tűnik, az OBR nem gondolt arra, hogy a migráció csökkenése a bérek emelkedésével járhat, valamint a produktivitás növekedésével, ami az átlagember fizetésére is pozitív hatással lehet.”   Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után