Megváltozhatnak az erőviszonyok a brit parlamentben: 1 hét van a választásokig 1

A legfrissebb felmérés szerint Theresa May jó néhány parlamenti hely elvesztésétől félhet, ami azt jelentené, hogy az Egyesült Királyság parlamentjében nem lenne abszolút többsége egyik pártnak sem.

Megváltozhatnak az erőviszonyok a brit parlamentben: 1 hét van a választásokig 3

A YouGov parlamenti helyenként mérte fel az állást, és arra jutott, hogy a konzervatívok akár 20 széket is elveszthetnek, ezzel pedig a többségük lenne elsöpörve – Corbyn munkáspártja pedig akár 28 hellyel többet is megszerezhet, mint ami eddig volt. A vitatott felmérés egy komplex módszeren alapszik, és azt az eredményt hozza, hogy Theresa May terve az előrehozott választások kapcsán csúfosan megbukhat.

310 széket jósolnak neki az eddigi 330 helyett, ami azt jelenti, hogy az abszolút többséghez még 16 hely kellene. A munkáspárt az eddigi 229 helyéről tornázhatja fel magát 257-re, a liberális demokraták 10 hellyel számolhatnak a mostani 9 helyett, az SNP pedig ötvennel. Az új eredmények azután jöttek ki, hogy kedd este Corbyn egy összeszedett, realista interjút adott a The One Showban. Igaz, aznap reggel még egy sokkal kevésbé gördülékeny beszélgetésben is vett részt a BBC Woman’s Hour című műsorában, ahol nem tudott válaszolni több, gyermekellátással kapcsolatos kérdésre. Az esti show-ban viszont az emberek nagyra értékelték a kötetlen beszélgetést, azt mondták, a miniszterelnök-jelölt „vicces és őszinte” volt.

A YouGov számait nagyon sok tényező alapján kalkulálják, és a mostani eredmény a középérték – de a konzervatívok a számukra legkedvezőbb esetben is csak 15 hellyel többet szereznének meg, mint most, ami nem lenne elég az abszolút többséghez. A legrosszabb esetben pedig May pártja legfeljebb 274 fővel képviseltetheti magát a parlamentben. Az adatokat a felmérést végző központ több, mint 50 000 emberes panel segítségével gyűjti, valamint egy új technikát, az úgynevezett többszintű regressziót alkalmaznak (MRP). Ennek az alapja, hogy az ugyanolyan személyiségjegyekkel rendelkező emberek vélhetően hasonlóan, de nem ugyanúgy fognak szavazni, attól függően, hol élnek.

A YouGov elnöke, Stephan Shakespeare azt mondta, elképzelhető, hogy június 8-ig még drasztikusan megváltoznak ezek a számok.

„Az adatok azt mutatják, hogy még minden pártnál nagyon hullámoznak az eredmények. Mind a konzervatívoknál, mind a munkáspártnál, mind a liberális demokratáknál még elképzelhető, hogy helyeket fognak veszíteni, vagy nyerni. A modell jelenlegi becslései alapján úgy tűnik, lesznek helyek, amelyek a másik oldalra fognak kerülni, már ami az uniós tárgyalásokhoz való hozzáállást illeti. De ez csak egy kiragadott pillanat az elmúlt egy hét eseményeiből, és elképzelhető, hogy holnap drasztikusan megváltozik a véleménye az embereknek. Ráadásul nem kellene sok széket veszítenie a munkáspártnak, és sokat nyernie a konzervatívnak, hogy May egy egészséges többséggel kezdhesse meg az új periódust.”

A helyvesztés ellenére még a legtöbb felmérés arra számít, hogy Theresa May és pártja nyeri a választásokat, igaz, a munkáspárt egyre jobban felzárkózik. Már 37%-os a támogatottságuk a Good Morning Britain számára készített megkérdezés alapján, ami azt jelenti, hogy csak 6%-kal vannak jelenleg lemaradva a konzervatív párt mögött. A miniszterelnök-jelöltek megítélésében már nagyobb a különbség, 53% még mindig Theresa May-t tartja jobb vezetőnek, igaz Corbyn itt is javított a helyzetén, és már az emberek 30%-a bízik benne.   Forrás Hirdetőknek: info@hunfgliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után