"A Brexit megállapodás újraírása jöhet Nagy-Britanniában" 1

Sir Keir Starmer kijelentette, hogy “egy sokkal jobb” Brexit-megállapodásra fog törekedni az EU-val, ha a Munkáspárt megnyeri a következő általános választást. Az ellenzéki vezető a Financial Timesnak azt mondta, hogy a jelenlegi megállapodás, amelynek felülvizsgálata 2025-ben esedékes, “túl sovány”.

"A Brexit megállapodás újraírása jöhet Nagy-Britanniában" 3

Sir Keir a balközép vezetőinek konferenciáján nyilatkozott a kanadai Montrealban. Azt azonban kizárta, hogy újra csatlakozna a vámunióhoz, az egységes piachoz vagy az EU-hoz. Továbbra sem világos azonban, hogy Brüsszel nyitott lenne-e a megállapodás jelentős módosítására, amelyet Boris Johnson volt konzervatív miniszterelnök 2021-ben írt alá.

Sir Keir többször is kijelentette már, hogy pártja hatalomra jutása esetén nem akarna újból csatlakozni az EU-hoz, viszont azt ígérte, hogy “megoldaná, hogy a Brexit működjön a briteknek”. Pártja folyamatosan két számjegyű előnyben van a politikai közvélemény-kutatások szerint a jelenleg kormányon lévő konzervatívokkal szemben, és várhatóan 2024-ben lesznek a következő választások.

“Majdnem mindenki felismeri mostanra, hogy a Johnson által kötött megállapodás nem jó üzlet – túlságosan soványka” – mondta a Financial Timesnak. “2025-ben megpróbálunk egy ennél sokkal jobb üzletet kötni az Egyesült Királyság számára” – mondta, bár nem pontosította, hogy a megállapodás mely részein kíván változtatni.

Hozzátette azt is, hogy bízik abban, hogy Brüsszellel jobb alkut lehetne kötni, és egy ennél “szorosabb kereskedelmi kapcsolatot” lehetne létrehozni.

“Meg kell oldanunk, hogy működjön. Ez nem a visszalépés kérdése, de nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy nem tudjuk megvalósítani” – mondta, hozzátéve, hogy a “jövő generációi” számára ez fontos.

“Apaként mondom ezeket. Van egy 15 éves fiam és egy 12 éves lányom. Nem fogom hagyni, hogy egy olyan világban nőjenek fel, ahol csak annyit mondhatok a jövőjükről, hogy rosszabb lesz, mint lehetett volna. Teljesen eltökélt vagyok, hogy ez működjön.”

A Munkáspárt vezetője a hétvégén balközepes vezetőkkel találkozott Kanadában, köztük az ország miniszterelnökével, Justin Trudeau-val. Várhatóan még ezen a héten Párizsba utazik, hogy találkozzon Emmanuel Macron francia elnökkel, ahol a Brexit utáni kapcsolatok várhatóan nagy hangsúlyt kapnak a tárgyalások során.

A múlt héten a hollandiai Hágába is elutazott, hogy találkozzon az EU bűnüldöző szervével, az Europollal, és megállapodásra törekedett annak érdekében, hogy hogyan lehetne megakadályozni az embereket kis csónakokon áthozó csempészbandákat.

Hogy a nem olyan sokára esedékes választásokat ki fogja nyerni, arról egyelőre csak találgatni tudunk, de az biztos, hogy a jelenlegi kormányból már egyre több embernek van egyre jobban elege, így a kormányváltás esélye nem csekély. Azt pedig, hogy az EU mit reagálna arra, hogy tárgyalják újra a Brexit megállapodás részleteit, kíváncsian várjuk, bár az elmúlt évek során már többször jelezték, hogy egyelőre nem sok esélyt látnak rá.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után