Figyelem! Egész Angliára egészségügyi figyelmeztetést adtak ki, egyes helyeken már havazott és -9C-ot is mértek + térkép, hogy hol várható havazás 1

A várható hideg időjárás miatt egészségügyi figyelmeztetést adtak ki egész Angliára, mivel ezen a héten meglehetősen hideg, jeges időjárási viszonyok várhatóak és több helyen havazás alakulhat ki.

Figyelem! Egész Angliára egészségügyi figyelmeztetést adtak ki, egyes helyeken már havazott és -9C-ot is mértek + térkép, hogy hol várható havazás 3

Az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége arra ösztönözte az embereket, hogy figyeljenek oda, hogy melegen tartsák magukat, és vigyázzanak a környezetükben lévő leginkább veszélyeztetettekre. A nyugdíjasoknak és a már meglévő egészségügyi problémákkal küzdőknek azt tanácsolták, hogy fűtsék fel otthonukat legalább 18 °C-ra.

A kormányzati szakértők azonban elismerték, hogy ez egyesek számára kihívást jelenthet, miután eléggé megugrottak az energiaszámlák az utóbbi időben. Mindez azután történik, hogy a meteorológiai intézet vasárnap sárga figyelmeztetést adott ki a hó és a jég miatt. Az ország lakossága az előrejelzések szerint négy napon át tartó hideg időjárásra számíthat ma reggel 9 órától január 20-án, péntek reggel 9 óráig – figyelmeztettek az időjósok.

A hőmérséklet „jóval az év ezen szakaszának átlaga alatt lesz”, és sok helyen közlekedési káoszt okozhat a jég, ezért mindenki vezessen óvatosan, és számoljon a késésekkel.

Jason Kelly, meteorológus a következőket mondta: „Hideg, jeges és olykor havas időjárást jósolnak erre a hétre az Egyesült Királyságban, a hőmérséklet pedig jóval az átlag alatt van az év ezen szakaszát figyelembe véve.”

„Észak-Angliában a héten több helyen télies záporok valószínűek. Figyelmeztetéseket adtak ki, és a jég valószínűleg veszélyt jelenthet a hét nagy részében, és trükkös utazási körülményeket eredményezhet. A hőmérséklet nap közben is alacsonyan marad, és ezen a héten a legtöbb éjszaka fagypont alá süllyed majd.”

A hétvégén télies körülmények költöztek be az Északi-sarkvidékről, és az emberek olyan területeken, mint a Northumberland területén levő Hexham, hétfőn már arra ébredtek reggel, hogy leesett a hó. Mínusz 9,1 fokos éjszakai hőmérsékletet is mértek Dalwhinnie-nél – közölte a meteorológiai szolgálat.

Angliában, Walesben és Észak-Írországban jelenleg négy sárga figyelmeztetés van érvényben hó és jég miatt, Skóciában pedig sárga és borostyánsárga figyelmeztetés van érvényben. Az előrejelzések szerint Aberdeenshire-ben és a Felföldön akár 20 centiméteres hó is hullhat, míg Észak-Wales hegyvidékein 15 centiméteres hó is leeshet.

Az észak-yorkshire-i Topcliffe-ben a hőmérséklet egészen -9,8 °C-ig süllyedt az éjszaka folyamán, a délnyugati régió egyes részein, köztük Cornwallban, heves havazásra ébredtek az emberek, miközben az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége (UKHSA) 3. szintű hideg időjárás miatti riasztást adott ki péntek reggel 9 óráig.

Itt vannak az Egyesült Királyság azon területei, ahol a következő 24 órában havazás lehet:

Figyelem! Egész Angliára egészségügyi figyelmeztetést adtak ki, egyes helyeken már havazott és -9C-ot is mértek + térkép, hogy hol várható havazás 4

Az autósokat óvatosságra intik az utakon a nehéz vezetési körülmények miatt.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után