A szigetország területén lakók  készülhetnek az igen kemény, viharos időre, ugyanis a hétfői nap folyamán éri el a brit partokat a Brendan névre keresztelt vihar. Több helyen jócskán 100 km/h fölötti sebességgel süvít majd a szél, és helyenként akár hó is eshet.

Az előrejelzések szerint sok helyen fog fennakadásokat, késéseket okozni a vihar akár a közutakon, akár a tömegközlekedési eszközökön próbálunk eljutni A-ból B-be a hét elején. Skócia nyugati területein például már számos iskolát bezártak elővigyázatosságból.

A MET Office vagyis a brit meteorológiai intézet oldalán sárga színű figyelmeztetés van érvényben az ország egy jelentős részére vonatkozóan. Írország területén, ahova a vihar már korábban odaért, eddig úgy tudni, hogy közel 50 ezren maradtak áram nélkül a hatalmas széllökések következtében.

Az időjósok szerint a vihar késő estére csillapodni fog, azonban a Nagy-Britannia nyugati partjainál lakók készüljenek rá, hogy a széllökések a legtöbb helyen el fogják érni a 80-90, de extrémebb esetekben a 120 km/h-t is.

Havazásra is van esély nem csak esőre, bár ez igen csekély és leginkább csak Skócia területén lehet rá számítani. A vihar keleti irányba haladva fog átvonulni az ország fölött, és még a keddi nap is meglehetősen szeles lesz, de várhatóan már enyhébb lesz az idő.

A hétfői nap során szinte mindenhol lesz csapadék, azonban a meteorológusok azt mondták, a vihar meglehetősen gyorsan át fog haladni Nagy-Britannia fölött, így az ítéletidő nem tart majd olyan sokáig.  Forrás

FACEBOOK CSOPORTUNK

You May Also Like

Négy ember is eszméletét vesztette a Ryanair Budapestről Nagy-Britanniába tartó járatán

Az egyik a járaton utazó utas azt nyilatkozta, hogy a repülőút maga…

7 éve nem tombolt ilyen vihar Nagy-Britanniában: a Ciara vihar képekben

Az idei év harmadik komoly vihara, a Ciara nevet kapta a meteorológiai…

10 fontos dolog, amit az angliai magyarok megtanulnak külföldön és az otthoniaknak sem ártana

Amióta Magyarország az EU részévé vált, nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy…

Acélrácsot kellett felszerelni az egyik angliai gyorsétteremben a pultra, annyira eldurvult a helyzet

A KFC gyorsétteremlánc egyik éttermében a csirkés finomságokat mostantól már egy fémkerítés…