A Brendan vihar ma éri el Nagy-Britanniát: helyenként 120 km/h-ás szél, és hó is várható 1

A szigetország területén lakók  készülhetnek az igen kemény, viharos időre, ugyanis a hétfői nap folyamán éri el a brit partokat a Brendan névre keresztelt vihar. Több helyen jócskán 100 km/h fölötti sebességgel süvít majd a szél, és helyenként akár hó is eshet.

A Brendan vihar ma éri el Nagy-Britanniát: helyenként 120 km/h-ás szél, és hó is várható 2

Az előrejelzések szerint sok helyen fog fennakadásokat, késéseket okozni a vihar akár a közutakon, akár a tömegközlekedési eszközökön próbálunk eljutni A-ból B-be a hét elején. Skócia nyugati területein például már számos iskolát bezártak elővigyázatosságból.

A Brendan vihar ma éri el Nagy-Britanniát: helyenként 120 km/h-ás szél, és hó is várható 3

A MET Office vagyis a brit meteorológiai intézet oldalán sárga színű figyelmeztetés van érvényben az ország egy jelentős részére vonatkozóan. Írország területén, ahova a vihar már korábban odaért, eddig úgy tudni, hogy közel 50 ezren maradtak áram nélkül a hatalmas széllökések következtében.

A Brendan vihar ma éri el Nagy-Britanniát: helyenként 120 km/h-ás szél, és hó is várható 4

Az időjósok szerint a vihar késő estére csillapodni fog, azonban a Nagy-Britannia nyugati partjainál lakók készüljenek rá, hogy a széllökések a legtöbb helyen el fogják érni a 80-90, de extrémebb esetekben a 120 km/h-t is.

Havazásra is van esély nem csak esőre, bár ez igen csekély és leginkább csak Skócia területén lehet rá számítani. A vihar keleti irányba haladva fog átvonulni az ország fölött, és még a keddi nap is meglehetősen szeles lesz, de várhatóan már enyhébb lesz az idő.

A Brendan vihar ma éri el Nagy-Britanniát: helyenként 120 km/h-ás szél, és hó is várható 5

A hétfői nap során szinte mindenhol lesz csapadék, azonban a meteorológusok azt mondták, a vihar meglehetősen gyorsan át fog haladni Nagy-Britannia fölött, így az ítéletidő nem tart majd olyan sokáig.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után