A 10 város Nagy-Britanniában, ahova a legtöbb Londonban élő költözni akar 1

A Covid járvány következtében tömegesen vándoroltak el az emberek Londonból, mivel az emberek egyre többen több helyet, olcsóbb otthonokat és zöldebb környezetet kerestek.

A 10 város Nagy-Britanniában, ahova a legtöbb Londonban élő költözni akar 3

De ahogy közeledünk 2024-hez, ez a trend nem mutatja a lassulás jeleit. Most pedig az új adatokból az is kiderült, hogy a fővárost elhagyni vágyó londoniak hova költöznének legszívesebben. A GetAgent elemezte a Google londoni keresési adatait, hogy feltárja, mely helyek iránt volt a legnagyobb az érdeklődés az elmúlt 12 hónapban.

És most kiderült, hogy a londoniak közül a legtöbben messzire akarnak költözni – valójában több mint 400 mérföldre, Edinburghba. A skót fővárost sorolták a legtöbben az első helyre, mint a legjobb várost, ahová Londonból szeretnének elköltözni.

Ezzel lecserélnék a főváros nyüzsgő utcáit olyan nyitott terekre, mint az Arthur’s Seat, és az első sorban foglalhatnánk helyet a világhírű Edinburgh Fringe Fesztiválon, amelyet nyáron tartanak meg, vagy épp a Hogmanay szilveszteri ünnepségén. Nem a legolcsóbb város az Egyesült Királyságban, de megfizethetőbb, mint London az tény, hisz az átlagos ingatlanár Edinburgh-ban 335 000 GBP. Legutóbbi a Which?-től származó adatok szerint az átlagos ingatlanár Londonban 552 755 GBP, tehát Skóciában sokkal többet kap az ember a pénzéért.

Birmingham a második helyen végzett a listán, ami talán azt sugallja, hogy nem minden londoni akar nagyon messze menni a fővárostól, mivel a New Street állomásról gyorsan és egyszerűen elérhető London, körülbelül két óra menetidővel. Londonhoz hasonlóan itt is vannak nagy bevásárlóközpontok, melyek közül a Bull Ring a legismertebb. A városban minden évben megrendezésre kerülő karácsonyi vásár pedig a legnagyobb autentikus német vásár Németországon vagy Ausztrián kívül.

A 10 város Nagy-Britanniában, ahova a legtöbb Londonban élő költözni akar 4

Egy másik skót város, Glasgow zárt a harmadik helyen. Olyan megközelíthető természeti szépségekkel körülvéve, mint például a Loch Lomond-tó, a város virágzó szépségű színteret kínál, és a lakásárak nagy átlagban sokkal alacsonyabbak, mint Londonban. Az átlagos ingatlanár Glasgowban 208 000 GBP. A listán további északi városok is szerepelnek Manchester (5.) míg Sheffield (8.) helyen végzett.

Délebbre, East Midland egyik kedvelt városa Leicester a hatodik helyen áll. Ismét, valószínűleg a főváros könnyű megközelíthetősége is közrejátszik – de a Nemzeti Űrközponttól a Leicesteri katedrálisig – III. Richárd király nyughelyéig – a város önmagában is sokat kínál. Emellett kedvelt sportcsapatoknak ad otthont, és virágzó művészeti élettel is rendelkezik. A Curve színház általában teltházas előadásoknak és turnéknak ad otthont.

Talán meglepőbb város a top 10-ben Doncaster. A dél-yorkshire-i mezőváros valószínűleg vonzza azokat, akik megfizethető lakhatást és zöldterületeket keresnek…

A 10 város, ahová a londoniak a leginkább költöznének Nagy-Britanniában:
  1. Edinburgh
  2. Birmingham
  3. Glasgow
  4. Bristol
  5. Manchester
  6. Leicester
  7. Milton Keynes
  8. Sheffield
  9. Nottingham
  10. Doncaster

Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után