9g kokainnal kapták el az egyik NHS dolgozót Nagy-Britanniában 1

Három év börtönt kapott az NHS egyik dolgozója, aki mint kiderült, kokaint vitt be egy zenei fesztiválra. A 21 éves Courtney Healynél összesen 14 csomag A osztályú drog volt elcsomagolva a táskájában, amikor Creamfieldsbe ment egy hétvégi szabadnapján egy „kicsit” kirúgni a hámból.

9g kokainnal kapták el az egyik NHS dolgozót Nagy-Britanniában 3

Azt állította, hogy a 8,9 gramm kábítószert – nagyjából 420 és 1100 font közötti értékben – a barátai kedvéért vitte csak magával. Ám az SMS-ekből kiderült, hogy legalább egy részét egy férfinak csempészte be (vagyis próbálta), aki már bent volt a cheshire-i fesztivál területén, és aki felajánlotta neki, hogy 200 fontot fizet ha bejuttatja a „cuccot”.

Healy, aki korábban nem volt elítélve, bűnösnek vallotta magát kokain szállítási szándékkal való birtoklásában a Chester Crown Court előtt. Steven Everett bíró „gonosznak” minősítette viselkedését, amikor három évre ítélte, és azt mondta neki: „Igen, lehajthatja a fejét. Ön nyilván nem egy naiv fiatal nő, ugyebár? Egyértelműen látszik, hogy teljesen benne van a kábítószer-kultúrában.”

9g kokainnal kapták el az egyik NHS dolgozót Nagy-Britanniában 4

„Nem lehetsz egyszerre egy egészségügyi dolgozó és valaki, aki részt vesz a borzasztó káros A osztályú drogok szállításában… És ahogy azt láthatjuk, te az utóbbit választottad.” – tette hozzá a bíró.

A tárgyalás során Richard Edwards ügyész elmondta, hogy Healy több üzenetet is küldött a barátainak, hogy ők hogyan viszik be a kábítószereiket a helyszínre. Az egyik, marihuánáról szóló üzenetben a dél-walesi Maestegből származó Healy ezt írta: „Minden nap szívom. Úgy érzem, különben letépném valakinek a fejét.  Anyám tuti börtönbe küldene, ha megtudná, hogy ilyeneket csinálok.”

9g kokainnal kapták el az egyik NHS dolgozót Nagy-Britanniában 5

Edwards elmondta a bíróságnak, hogy a fesztivál területén számos lehetőség és hely kínálkozik a drogok leadására, miközben plakátok figyelmeztetik a fesztiválozókat a kábítószerrel való visszaélés következményeire. Healy védelmében Bernice Campbell azt mondta: „Ez egy fiatal nő, aki tönkretette az életét.”

9g kokainnal kapták el az egyik NHS dolgozót Nagy-Britanniában 6

Campbell úgy jellemezte Healyt, mint aki „nem törődik a következményekkel” a kábítószerekkel kapcsolatban, de azt mondta, akkor épp élete egy „mélypontján” ment keresztül. Azt mondta, hogy ez „szörnyű dolog ez” szégyen Healy számára, de ő inkább csak „közvetítő” volt, nem pedig a kábítószer árus…   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után