£75,000-ot (34 millió Ft) kapott egy dolgozó Angliában, mert nem hívták el munka után INNI 1

Egy pénztárosnőnek 75 000 fontot ítéltek meg, miután a munkaügyi bíróság megállapította, hogy kollégái „csúnyán kitoltak vele”, amikor nem hívták magukkal inni munka után.

£75,000-ot (34 millió Ft) kapott egy dolgozó Angliában, mert nem hívták el munka után INNI 3

Az 51 éves Rita Leher elpanaszolta, hogy a Stratford Westfield Centerben található Aspers kaszinóban dolgozó munkatársai „szándékosan kihagyták őt”, és így ő volt az egyetlen személy, akit nem hívtak meg a Las Iguanasba. A pénztáros kollégák „érzéketlenül” az orra előtt szervezték le a társasági eseményt, ami a bíró szerint kimeríti a viktimizáció fogalmát.

Sarah Moor bíró szerint a munkavállaló ilyen jellegű kizárása egy munkahelyi eseményből „hátrányos helyzetbe hozza az adott dolgozót”, mivel így „elveszíti a lehetőséget, hogy közelebb kerüljön és jobban tudjon kapcsolódni a munkatársaival”.

A részben afrikai származású Leher megnyerte a méltánytalan elbocsátás, valamint a faji és életkori megkülönböztetés miatti kereseteket is. Már 22 éves tapasztalattal rendelkezett a „szerencsejátékiparban”, amikor még 2011 novemberében a kelet-londoni „szuperkaszinóban” kezdett dolgozni, többek között osztóként és fogadási üzletvezetőként.

Kezdetben évi 23 500 fontot fizettek neki – többet, mint bármely más pénztárosnak –, szakmai tapasztalatának köszönhetően, és lemondásakor a kaszinó leghosszabb ideig szolgálatot teljesítő pénztárosa volt. A bíróságon az is elhangzott, hogy „számos” pénztáros kollégáját előléptették az évek során, akik mind fiatalabbak voltak, és nem színes bőrűek.

Többször elutasították, vagy akár figyelmen kívül is hagyták, miután magasabb pozíciókra pályázott a vállalaton belül. Ezzel kapcsolatos panaszát viszont elutasították, és ezt követően stressz miatt 2018 augusztusában betegszabadságra küldték. Novemberben megkezdte szakaszos visszatérését a munkába, de a pénztáros kollégák „kerülték a társaságát” és „levegőnek nézték”, ami „kényelmetlen” légkört teremtett.

Kollégái megbeszélték, hogy a következő hónapban elmennek a latin-amerikai étterembe inni, de Lehert szándékosan nem hívták meg.

A bírósági jelentésben ez állt: „Ő volt az egyetlen, akit nem hívtak meg. Mindannyian egyetértünk abban, hogy alsó hangon is érzéketlen volt előtte megbeszélni az esemény részleteit, amikor ő nem kapott meghívást. Mindannyian arra a következtetésre jutottunk, hogy ez a kizárás azért volt, mert a hölgy korábban diszkriminációra panaszkodott. Bár a munkakapcsolatok viszonylag barátságosak voltak, a csapat nem akart olyannal szocializálódni, aki diszkriminációra panaszkodott. Így tudták vele éreztetni nemtetszésüket a panasz miatt.”

A hölgy a bíróság ítélete alapján durván 34 millió forintnak megfelelő fonttal lett gazdagabb miután megnyerte a pert az őt ért „szörnyű tragédia kapcsán”.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után