7000 GBP visszatérítést kapott egy pár, mert rossz önkormányzati adósávban voltak – mindenkinek érdemes ezt ellenőrizni 1

Martin Lewis arra buzdítja a háztartásokat Nagy-Britanniában, hogy a lehető leghamarabb ellenőrizzék önkormányzati adósávjukat, miután egy házaspár több mint 7000 GBP értékű visszatérítést kapott így.

7000 GBP visszatérítést kapott egy pár, mert rossz önkormányzati adósávban voltak – mindenkinek érdemes ezt ellenőrizni 3

A The Martin Lewis Money Show műsor nézői, Patrick és Heather Norfolkból azt feltételezték, hogy a Council tax adósávjuk helyesen van megállapítva, de miután megnézték Mr. Lewis műsorát, úgy döntöttek, hogy a biztonság kedvéért ellenőrzik. Lakás-összehasonlító weboldalak segítségével a párnak sikerült megállapítania, hogy a környékbeli hasonló méretű ingatlanok más sávban vannak.

„Kitöltöttük a kérelmet. Nem nehéz. Sikeres volt. 1755 GBP visszatérítést kaptunk. Ezelőtt az E sávban voltunk, ami körülbelül 245 fontot jelentett havonta. Most a D sávban vagyunk, és ez körülbelül 200 font.” – magyarázta Patrick.

Azonban nem Patrick és Heather voltak az egyedüliek, akiknek haszna származott ebből az ellenőrzésből, mivel az önkormányzat írt a szomszédaiknak is, akik szintén az E sávban ragadtak. Ez oda vezetett, hogy a környéken más emberek is visszatérítést kaptak, így egy idős házaspár több mint 7000 fontot kapott vissza a helyi önkormányzattól.

Az egyik szomszéd pedig ezt mondta: „Konkrétan 2830,10 fontot fognak nekünk visszaadni, és egy évig nem kell önkormányzati adót fizetniük.”

Lewis azt tanácsolta az embereknek, hogy hajtsanak végre egy ellenőrzést, mivel hasonló helyzetben találhatják magukat. Először is, a háztartásoknak ellenőrizniük kell, hogy az önkormányzati adó sávjuk magasabb-e, mint a hasonló lakásoké a környéken.

„Ha rájössz, hogy többet fizetsz, mint a szomszédok, akkor jön a második lépés, amelyben azt határozzuk meg, hogy mennyit ért a házad 1991-ben. Tehát ismételten egy azonos vagy hasonló házat vagy házakat kell keresni, amelyet az elmúlt öt-hat évben adtak el, és tudjuk durván mennyit ér. Ennek az értékét kell átszámolni, hogy ez az összeg nagyjából mennyinek felelt meg 1991-ben. Ez nehéznek hangzik, de vannak ingyenes online felületek és eszközök, amelyek ebben segítenek úgyhogy nem kell aggódni.”

Ha rossz önkormányzati adósávban vagyunk, akkor az ügyet az önkormányzat elé lehet terjeszteni, és módosítást kérhetünk. Martin azonban figyelmeztetett, hogy az önkormányzati adó nem csak csökkenhet, de emelkedhet is…   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után