Tizenhatan sérültek meg, miután egy Heathrowba tartó személyszállító repülőgép komoly légörvénybe sodródott és emiatt sürgősen le kellett szállnia.

unitedplane1207a1

A Houstonból (Texas) Heathrowra érkező United Airlines járat utasait Shanonban (Írország) szállították kórházba, miután a gép a város repterén kellett, hogy kényszerleszállást iktasson be, tegnap a kora reggeli órákban.

A légitársaság szóvivője azt nyilatkozta, a repülőnek mi hamarabb le kellett szállnia, mert „váratlan, komoly légörvénybe” keveredett.

Az egyik utas a járatról azt mondta, hogy a repülőgép az incidens során egyszer több mint egy kilométert vesztett hirtelen a magasságából.

Egy John Dunton-Downer nevű utas pedig azt nyilatkozta a balesetről, hogy úgy érezte, le fognak zuhanni. „Úgy éreztem, mintha a gép egy papír lenne, ami egy kemény tárgynak ütközik.”

„Az emberek, akik között pici gyerekek is voltak, a gép mennyezetéhez csapódtak és rengetegen sírtak, sikoltoztak. Olyan érzés volt, mintha a gép zuhant volna. Azt mondták nekünk, hogy hagyjuk el az ülőhelyeinket és üljünk a padlóra. Ekkor közölte a kapitány, hogy légörvénybe keveredtünk előreláthatatlan időjárási körülmények miatt.” — tette hozzá John.

A sérültek között tizennégyen utasok voltak, akik között három gyerek is volt, ketten pedig a személyzet tagjai.

Összesen 220-an voltak a Boeing 767-300 számú gépen, köztük 13 kiszolgáló személyzet.

A United Airlines nyilatkozatában a következőt közölte: „A United Airlines gondoskodik a járat utasairól és személyzetéről, amely a Houstonból Londonba tartó útja során súlyos és váratlan légörvénybe keveredett.”

„A repülőgépet az írországi Shannon repülőtérre kellett irányítani, ahol az orvosi személyzet már várta őket.”

„14 utast és két utaskísérőt vágásokkal, zúzódásokkal és kisebb fejsérülésekkel szállították a helyi kórházba. Gyors felépülést kívánunk nekik a sérüléseikből.”

A legfrissebb hírek szerint, egy utaskísérő kivételével az összes sérültet kiengedték már a kórházból, akik folytathatják útjukat Londonba.  Forrás: www.eveningstandard.co.uk, www.bbc.co.uk

[fblike]