5000 fontért ultraprémium funkciót vezet be a Tinder, amivel rengeteg nő szerint minden határon túlmegy az online társkereső app 1

A Tinder által bevezetett új, 5000 GBP-ért megvásárolható ultraprémium funkció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy extra pénzt fizessenek azért, hogy cserébe kapcsolatba léphessenek olyan emberekkel is, akikkel nem is „matcheltek” (álltak párba), rendkívüli mértékben fokozhatja a nők zaklatását – figyelmeztettek a funkció ellen kampányolók.

5000 fontért ultraprémium funkciót vezet be a Tinder, amivel rengeteg nő szerint minden határon túlmegy az online társkereső app 3

Rengetegen kezdtek aggódni, hogy a társkereső alkalmazás „ultraprémium” Tinder Select funkciója, amely évi 4925 fontba kerül, a profitot helyezi előtérbe a nők biztonságával szemben, és még azt is lehetővé teheti pl. a családon belüli bántalmazóknak, hogy volt partnereik után nyomozhassanak és zaklathassák őket.

A „VIP” funkció lehetővé teszi, hogy az előfizetők kapcsolatba léphessenek olyan emberekkel, akikkel nem álltak párba most először az alkalmazás történetében. Csak a felhasználók kevesebb mint egy százaléka számára lesz elérhető, és az alkalmazásban csak a „rendkívül aktív” tagok számára ajánlják fel ezt az opciót.

Janaya Walker, a Nők elleni Erőszak megszüntetése Koalíció munkatársa a The Independentnek ezt mondta: „Ez a funkció jó példa arra, ami egy egyre gyakoribb jelenség, amikor a technológiai platformok a profitot helyezik előtérbe a nők és a lányok biztonsága helyett.”

„Aggódunk, hogy ez a funkció növelheti a nők zaklatását a társkereső alkalmazásokban, ami már most is óriási probléma, és a családon belüli bántalmazást elkövetők kihasználhatják ezt a rendszert, lehetővé téve számukra, hogy új kommunikációs csatornákat találjanak a nők felé.”

A Tinder Selectre feliratkozó felhasználók profilja a társkereső alkalmazás „legkeresettebb” tagjai számára is megjelenik. A prémium szolgáltatáshoz csatlakozó Tinder-tagoknak egy ellenőrzött fényképet kell benyújtaniuk legalább négy további kép mellett, valamint életrajzot, öt érdeklődési kört és információkat arról, milyen kapcsolatot keresnek.

Seyi Akiwowo, a Glitch, egy online visszaélések elleni jótékonysági szervezet alapítója és vezérigazgatója azt mondta: „A Tinder Select minden kétséget kizáróan aggodalomra ad okot. A társkereső alkalmazásokon keresztüli visszaélések szélesebb körű, társadalmilag szankcionált és könyörtelen hatalmi egyensúlyhiányát tükrözi, ami miatt a nőket világszerte üldözik, és zaklatják.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után