Világhírű, filmes jelentből ismert fát vágott ki szórakozásból egy 16 éves vandál Nagy-Britanniában 1

Letartóztattak egy 16 éves fiút, miután egyik napról a másikra kivágott egy világhírű, ikonikus fát, melynek következtében a rendőrség elmondása szerint most szándékos vandalizmussal vádolják.

Világhírű, filmes jelentből ismert fát vágott ki szórakozásból egy 16 éves vandál Nagy-Britanniában 3

A Northumberland területén is áthaladó, Hadrianus fala mellett található Sycamore Gap fa, amelyet körülbelül 300 évesnek gondolnak, az egyik legtöbbet fényképezett fa volt az Egyesült Királyságban. Kevin Costner színész tette híressé, amikor megjelent a Robin Hood: Tolvajok fejedelme című 1991-es filmjében, és később 2016-ban pedig az év fájának választották Nagy-Britanniában a Woodland Trust díjátadóján.

A fa kivágásának híre szerte az országban haragot és szomorúságot váltott ki az emberekből. Miközben a rendőrök átkutatták a környéket, Tony Gates, a Northumberland Nemzeti Park Hatóság vezérigazgatója azt mondta, hogy a parkban található ikonikus fa elvesztése miatt a személyzet és az önkéntesek is nagyon szomorúak voltak, és sokaknak különleges emlékei fűződtek a fához.

Világhírű, filmes jelentből ismert fát vágott ki szórakozásból egy 16 éves vandál Nagy-Britanniában 4

A National Trust szerint megdöbbentő és rettentő elszomorító ami történt, és hozzátette: „Tudjuk, mennyire szeretik ezt az ikonikus fát helyi, és országos szinten is mindenki, aki valaha meglátogatta. Partnereinkkel azon dolgozunk, hogy megértsük, mi történt, és mi az amit tehetünk.”

Világhírű, filmes jelentből ismert fát vágott ki szórakozásból egy 16 éves vandál Nagy-Britanniában 5

Ben Goldsmith környezetvédő ezt írta: „Az, hogy valaki szándékosan elpusztította ezt az ikonikus fát, felfoghatatlan; de ami még megdöbbentőbb, hogy kb. ez volt az egyetlen fa az egész környéken.”

A Chronicle Live értesülése szerint a Sycamore Gaphez legközelebbi kocsma 1500 font értékű leiható kupont ajánlott fel bárkinek, aki letartóztatáshoz segítséget nyújt a northumbriai rendőrségnek.

Világhírű, filmes jelentből ismert fát vágott ki szórakozásból egy 16 éves vandál Nagy-Britanniában 6

A nortumbriai rendőrség tájékoztatása szerint a fiút, akit a fa kivágásával kapcsolatos károkozás gyanújával letartóztattak, csütörtök este vették őrizetbe, és együttműködik a rendőrökkel a nyomozásban.

Kevin Waring, a northumbriai rendőrség felügyelője elmondta: „Ez egy világhírű helyszín, és a mai események jelentős sokkot, szomorúságot és haragot okoztak a helyi közösségben és azon kívül is. A rongálást követően azonnal nyomozás indult, és ma délután egy gyanúsítottat letartóztattunk az incidenssel kapcsolatban. Mivel a vizsgálatunk még nagyon korai szakaszában van, egyelőre többet nem mondhatunk.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után