500 Új busz és sofőr nélküli autók érkeznek Londonba 1

500 új busz érkezik Londonba az elkövetkezendő időszakban a megnövekedett lakosság megsegítésére a TfL bejelentése szerint. A buszok mellett jövő évtől megkezdődnek a sofőr nélküli járművek tesztjei a nemrégiben kijelölt városrészeken.

nbfl-row-of-buses

 

Buszok

Egy 200 millió fontos befektetés keretein belül szeretné London a buszhálózatát és a szolgáltatás minőségét javítani ez elkövetkezendő 5 év során. A tervezettel kapcsolatban a vállalat december 12-én fog döntést hozni.

 

A liberális demokraták szerint a terv maga jó, de nem fogja kielégíteni az igényeket. A TfL adatai szerint ugyanis az utazók naponta kétszer annyi utazást hajtanak végre busszal átlagosan, mint metróval. London buszai összesen napi 6.5 millió utast szállítanak.

bus

London jelenleg Európa leggyorsabban növekvő lakosságú fővárosa. Az előrejelzések szerint 2050-re 37%-kal fog emelkedni a város lakossága, meghaladva a 11 milliót.

Az extra buszokat a kulcsfontosságú területeken vetnék majd be, mint pl. Barking Riverside vagy Elephant and Castle. A cél a város központi részei és a lakóövezetek közti megnövekedett forgalom támogatása. Ezek a buszok 2.9 millió plusz utazást tudnának lebonyolítani hetente. A londoni önkormányzat a buszok mellett a villamosok hálózatának bővítését is kitűzte céljai közé a következő néhány év során.

 

Sofőr nélküli autók

2015-ben megkezdődik a Lutz sofőr nélküli járműveinek tesztelése. A tesztvezetések lefolytatására négy helyszín került kiválasztásra. Greenwich, Bristol, Coventry és Milton Keynes lesznek azok a helyek, ahol a tesztek jövő évtől megkezdődnek.

_79491839_b572a1fe-5ec3-4d48-b381-bf1b87979d3f

A projektet a júlisban bejelentett 10 millió fonton túl újabb 9 millióval toldják meg. A projektet finanszírozó cégek a tesztek folyamán várhatóan további összegekkel fogják támogatni a fejlesztéseket.

A projekt bristoli része lesz felelős annak a teszteléséért, hogy az utakat az új járművek biztonságosabbá és „dugómentesebbé” teszik-e. A greenwichi projekt lesz a felelős az automatizált vezetési rendszer teszteléséért és a 3D-s úthálózat lefejlesztéséért. Milton Keynes és Coventry területeken fog zajlani a sofőr nélküli járművek tesztelése, valamint az utakba és környező épületekbe beépítendő, a navigációt segítő eszközök fejlesztése és tesztelése.

 

A tesztek várhatóan 18 – 36 hónapot fognak igénybe venni és 2015 január 1-én fognak megkezdődni.

 

Forrás: BBC News

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

 

 

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után