4000 új munkahelyet teremt és 220 új üzletet nyit a Lidl Nagy-Britanniában 1

A Lidl nemrégiben bejelentette, hogy nem kevesebb, mint 4000 új munkahelyet hoz létre a közeljövőben, miután az eladásai közel 8 milliárd fontra nőttek. A vezetőség úgy véli, hogy a vállalat 2023-ra eléri azt a célt, hogy 1000 üzlettel büszkélkedjen, és új célt is tűztek ki egyben, ami pedig az, hogy 2025-re 1100 Lidl legyen Nagy-Britannia területén.

4000 új munkahelyet teremt és 220 új üzletet nyit a Lidl Nagy-Britanniában 3

Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy a következő 2-3 évben 220 új üzletet fognak nyitni a Covid járvány idején elért eredményeket követően. A cég árbevétele 12%-kal 7,7 milliárd fontra ugrott, az adózás előtti nyereség pedig elérte a 9,8 millió GBP-t a február végéig tartó 12 hónapos időszak folyamán, az azt megelőző évi 25,2 millió GBP veszteséget követően.

Országszerte sok sok üzlet esett áldozatul a járványnak, mivel millióknak kellett otthon maradniuk hosszú hónapokon keresztül. A Lidl azonban – más szupermarketekkel együtt – profitált abból, hogy „alapvető fontosságú termékeket árulnak” és nyitva maradhattak, és így a koronavírus első évében 55 új üzletet is tudtak nyitni.

Az újonnan közzétett adatok szerint a cég a válság idején 17,5 millió fontot költött az alkalmazottak fizetésének emelésére, ebből 8 millió fontot órabér-emelésekre és 9,5 millió fontot bónuszokra. Nemrég az is kiderült, hogy az újabb fizetésemeléseket követően a Lidl lesz az alkalmazottainak legjobban fizető szupermarket lánc az Egyesült Királyságban.

Miközben a cégnek meglehetősen jól megy a sora, a főnökség szerint a Brexitnek még így is nagyon lehet érezni a káros hatásait. Ennek oka részben az import és export körüli adminisztráció növekedése, ami korlátozza a kimenő és beérkező áruk hatékonyabb feldolgozását. A vállalat késésekkel is küzd emellett az Egyesült Királyság határán, mert hiányoztak a kormányzati iránymutatások egyes szállítmányozási vonalakra vonatkozóan, és a költségek is emelkedtek a vámok és egyéb importköltségek miatt.

A Lidl azt is tervezi, hogy 2025-ig 40%-kal csökkenti a műanyagot a saját márkás csomagolásaiban, mivel egyre több vásárló aggódik a környezetszennyezés mértéke miatt.

Christian Hartnagel, a brit részleg vezére a következőket mondta az elért eredményekről szerdán: „Lenyűgöző kereskedési teljesítményt értünk el ebben az időszakban, amit az új és meglévő üzletekbe való folyamatos befektetésünknek, a termékinnovációnknak és a munkatársaink kemény munkájának köszönhetünk. Mindez hozzájárult bevételeink és nyereségeink növekedéséhez, és jó pozícióba hozott bennünket a további növekedéshez az elkövetkező években.”       Forrás

Megosztás