A Lidl válik a legjobban fizető szupermarketté Nagy-Britanniában: jócskán emelik a dolgozók minimum bérét 1

A Lidl újabb fizetésemelést ad a dolgozóinak, így ez a cég lesz hamarosan az alkalmazottainak legjobban fizető szupermarket lánc az Egyesült Királyságban.

A Lidl válik a legjobban fizető szupermarketté Nagy-Britanniában: jócskán emelik a dolgozók minimum bérét 3

A Lidl bejelentése alapján a kezdő szintű bérek 9,50 fontról 10,10 fontra emelkednek óránként a Londonon kívüli üzleteikben, míg a fővárosiak 11,30 fontot kapnak majd a korábbi 10,85 fonthoz képest. A hosszabb ideje a láncnál dolgozó alkalmazottak fizetése szintén nőni fog 11,40 GBP-ra Londonon kívül, illetve 12,25 GBP-ra Londonon belül.

A dolgozók jövő év márciusának végétől számíthatnak majd a fizetésük emelkedésére, vagyis nagyjából az új adóév kezdetétől. Az üzletlánc elmondása szerint ez a módosítás több mint 21 000 alkalmazottat érint majd, ami Nagy-Britanniában a náluk dolgozó alkalmazottak durván 80%-át fedi le.

A szupermarket azt állítja, hogy ez egyben azt is jelenti, hogy ezzel ők válnak a legjobban fizető élelmiszer áruházlánccá az országban, és hozzátették, hogy ezzel az emeléssel szeretnék elismerésüket kifejezni és meghálálni az alkalmazottak kemény munkáját a járvány alatt. Hozzátették, hogy a fizetések növekedése mellett az alkalmazottak számára extra szabadság, továbbképzési lehetőségek és 10% árengedmény is igénybe vehető a vásárlásaikból.

A vezetőség elmondása szerint a bérek növelésére fordított összeg nagyjából 18 millió font extra költséget fog jelenteni. Idén a Lidl alkalmazottai egyébként már kaptak egy egyszeri 200 fontos bónuszt, míg tavaly a járvány ideje alatt pedig mindenkinek kiosztottak egy-egy 150 font értékű levásárolható utalványt.

Nan Gibson, a HR vezérigazgató így nyilatkozott: „2015-ben mi lettünk az első szupermarket lánc az Egyesült Királyságban, amely kifizette a Living Wage Foundation által javasolt real living wage-et, és büszkék vagyunk arra, hogy azóta minden évben folyamatosan emeltük a béreket. Tagadhatatlan, milyen keményen dolgoznak munkatársaink, pláne az elmúlt időszakban, és örülünk, hogy megadhatjuk az üzleteinkben dolgozó alkalmazottaknak a megérdemelt elismerést, és reméljük hamarosan örömmel üdvözölhetünk sok új dolgozót sorainkban.”

A Lidl szóvivőjének elmondása szerint a hamarosan esedékes béremelés része a lánc szélesebb körű terveinek, amelyek szerint idén és jövőre nem kevesebb, mint 1,3 milliárd fontot fektetnek be a bizniszbe Nagy-Britanniában. Nem titkolt Céljuk ugyanis, hogy 2023 végére 1000 üzletet nyissanak meg az országban.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után