£400-ra büntették meg őket, mert rosszkor vitték ki a kukát 1

Egy londoni házaspárt 400 GBP pénzbírsággal sújtottak csak azért, mert nem a megfelelő napszakban rakták ki a kukákat.

£400-ra büntették meg őket, mert rosszkor vitték ki a kukát 3

A walthamstowi Carla Grande és John Rowe rosszkor tették ki a kukákat a St James Street-i lakásuk előtt, miután csak nemrégiben költöztek oda. Elolvasták ugyan a Waltham Forest Council weboldalának ide vonatkozó részét, de az nem taglalta kellő részletességgel, hogy mikor kell kivinni a szemetet.

Így a baklövés miatt szándékos szemeteléssel vádolták meg őket, és a 3GS végrehajtó cég „folyamatosan vakvágányra” küldte őket, amikor fellebbeztek volna. A Local Democracy Reporting Service-szel megosztott e-mailek szerint a vállalat többször is küldött e-mailt Carlának, amiben a 400 font kifizetését követelte, annak ellenére, hogy nem bizonyították, hogy megvizsgálták volna a pár fellebbezését.

Miután e-mailt küldtek a 3GS vezetőségének, a helyi önkormányzat tisztviselőinek és Stella Creasy munkáspárti képviselőnek, Carlának sikerült 150 fontra csökkentenie a bírságot. Ez egy átlagos szemetelési bírságnak felel meg, mondta egy névtelen önkormányzati alkalmazott, mivel a szemeteszsákokat összegyűjtve tették le egy kupacba nem pedig szanaszét hajigálva.

A 32 éves Carla hétfőn felszólította a helyi önkormányzatot, hogy enyhítsen a kukák begyűjtési idejére vonatkozó „szigorú szabályokon”.

„Úgy érzem, nincs egyértelmű módja annak, hogy az ember fellebbezzen vagy képviselve legyen, amikor pénzbírságot szabnak ki rá.” – mondta Carla. „A 3GS lényegében egy harmadik féltől származó utasítást hajt végre. Leegyszerűsítve szívatnak, azt mondják, menj be az önkormányzathoz, te pedig csak körbe-körbe jársz.”

„Indoklást szeretnék, hogy miért van ez, úgy gondolom, hogy azért, mert nem akarom feladni. Ha már megbírságolnak valamilyen indokkal, akkor kezdettől fogva arra hivatkozzanak, ne pedig utólag módosítsák a vádat, azután, hogy két és fél hónapig e-mailezünk, és már arra gondoltam, hogy bíróságra megyek.”

Jarlath Griffin, az önkormányzattól azt mondta erre, hogy „nehéz lenne” minden háztartás számára külön gyűjtési időt feltüntetni az önkormányzat honlapján.

“A rendszer már öt-tíz éve ugyanaz, soha nem változtattunk a hétfői, szerdai és pénteki napokon, és igyekszünk ugyanazt az ütemet tartani, mindig minden körülmények közt.”

Clyde Loakes a Metro.co.uk-nak elmondta: „Waltham Forest utcáinak tisztán tartása prioritás. A kuka tárolóval nem rendelkező ingatlanok lakói a szemeteszsákokat közvetlenül az utcán helyezik el a kijelölt gyűjtési napokon és időpontokban.”

„Ezek hetente háromszor fordulnak elő, hogy biztosítsák a begyűjtést és minimalizálják a közegészségügyi kockázatokat, csökkentsék a szemetelést, valamint rendben és biztonságban tartsák a lakók környékét. Ez a rendszer már több éve működik, és hasonló a többi londoni kerület rendszeréhez is.”

Nos szerintetek akkor kinek van igaza egy ilyen helyzetben? Ti kerültetek már hasonló szituációba?   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után