Sok embernek váratlanul érkezett £150 a számlájára Nagy-Britanniában 1

A héten 150 font formájában egy váratlan de örvendetes meglepetés ért jó pár embert a szigetországban, amit sokan értetlenkedve fogadtak.

Sok embernek váratlanul érkezett £150 a számlájára Nagy-Britanniában 3

Az emberek közül többen a közösségi médián keresztül érdeklődtek, hogy mások is megkapták-e hasonlóan váratlanul a szóban forgó pénzösszeget. A kifizetés az emberek bankszámláin jelent meg a Munka- és Nyugdíjügyi Minisztériumtól (DWP) „DWP COL” felirattal ellátva.

Hamarosan több száz Facebook-beszélgetés indult el a komment szekciókban, miközben az emberek megpróbálták kitalálni, miért kapták ezt az összeget – és ki más számíthat még erre. A DWP most hivatalosan is megerősítette a meglepetésszerű kifizetések okát.

A Mirror Money szóvivője elmondta, hogy az osztály „rendszeresen felülvizsgálja az emberek jogosultságait”, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kifizetéseket megkapja-e mindenki, akinek jár.

Amennyiben valakit „utólagosan jogosultként” azonosítottak a 2022. szeptemberi rokkantsági támogatásra a megélhetési költségek válsága kapcsán, akkor a minisztérium ezeknek a személyeknek utólag is kifizeti az összeget. Tehát a DWP elmondása szerint a 150 font, amit csak most fizettek ki, az egy olyan összeg, amit sokan már tavaly megkaptak, azonban utólag, most még rajtuk kívül másokat is jogosultnak ítéltek meg a támogatásra.

A DWP hozzátette, hogy ez amúgy „mindig is” így működött már ami a kifizetéseket illeti. Sokak számára ez a 150 font csak kis mértékben segít a brutális áremelkedések közepette, amely egy átlagos család éves kiadásait több jó pár száz fonttal emeli.

Április 1-től több millió ember számára emelkedik az internet, a mobil-, a víz- és önkormányzati adó összege is. A legtöbb helyi önkormányzat áprilistól 5%-ot emel, ami azt jelenti, hogy a D adósávban lévők évente körülbelül 100 font plusz kiadásra számíthatnak. Az átlagos vízszámla évi 31 fonttal emelkedik, ami 7,5%-os növekedést jelent, míg a széles sávú internet és mobiltelefon szolgáltatás árak 14-17%-kal emelkednek. És akkor az élelmiszerekről még nem is beszéltünk…

Matthew Upton, a Citizens Advice szakpolitikai igazgatója a következőket mondta: „Emberek millióinak kell megküzdenie a mobil- és internet szerződéseik jelentős áremelkedésével, ami évente átlagosan 90 fonttal több kiadást jelent. Felszólítottuk ezeket a cégeket, hogy támogassák ügyfeleiket ebben a kihívásokkal teli időszakban, de nem hallgattak ránk. Ehelyett gondolkodás nélkül bevezetik az újabb áremeléseket.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után