400 fontra büntettek meg egy nőt Angliában, mert kidobta a szemetet a kukába 1

Egy nőre 400 GBP pénzbírságot szabott ki a helyi önkormányzat Angliában, miután összegyűjtötte a szemetet és egy kukába tette azt az otthona előtt.

400 fontra büntettek meg egy nőt Angliában, mert kidobta a szemetet a kukába 3

Olivia Post úgy döntött, hogy egy kicsit rendet rak a portáján, miután a rókák szemetet hagytak a járdán a háza előtt Battle-ben, East Sussex területén. Másnap azonban a legnagyobb megdöbbenésére egy önkormányzati tisztviselő kopogtatott az ajtaján, és 400 GBP helyszíni bírságot akasztott a nyakába.

Kiderült, hogy a rókák, vagy valamilyen más állat ismét kicibálta az összegyűjtött szemetet a kukából, és az önkormányzat emberei kicsit átkutatták a környéken széthordott hulladékot, és megtalálták közte a hölgy címét, és megvádolták méghozzá szándékos szemeteléssel. A vita a múlt hónapban robbant ki, amikor a hó miatt leállt a szemét gyűjtése.

Annak ellenére, hogy elmagyarázta a történteket, a nőnek azt mondták, hogy az otthona előtti kis kukában csak „apró szemetet” lehet elhelyezni, háztartási hulladékot nem.

„A szemétünket egy műanyag zacskóba raktuk, és ráadásul itt vannak rókák és sirályok, amik széttépik a kukás zsákokat. Folyton ezt történik, mindig tele van szeméttel a parkoló környéke. Így hát kimentem, összeszedtem a szemetet, kivettem egy szemeteszsákot a konyhámból és elég sok időbe telt, de összeszedtem.” – mondta Olivia.

400 fontra büntettek meg egy nőt Angliában, mert kidobta a szemetet a kukába 4

Azzal, hogy a lakásán kívül összeszedte mások törött tojáshéjait és egyéb szemetét, egy szemeteszsákba tette, majd egy önkormányzati kukában hagyta, Olivia állítólag megszegte az 1990. évi környezetvédelmi törvény 33. szakaszát. Az önkormányzat tisztviselője, aki bekopogott hozzá a büntetéssel, még fel is olvasta a „jogait”, és azt mondta neki, hogy rögzíti a beszélgetést.

„Meglepődtem, mert az egyetlen szolgáltatás, amit kaptunk tőlük, az volt, hogy valaki bírságot szabott ki ránk… Megkérdezte tőlem: „Felismeri ezt a szatyrot?” Természetesen azt mondtam, hogy „igen”, ő pedig azt mondta, hogy „emiatt meg kell büntessem önt”, és figyelmeztetett – ez nagyon megfélemlítő és felháborító pillanat volt.” – mondta a megbüntetett hölgy.

A pénzbírság ellen fellebbezésére azonban még lehetőség sincs, így egyetlen lehetősége hogy bírósághoz fordul.

A Rother Kerületi Önkormányzat szóvivője eezt mondta: „Ebben az esetben a földön szemetet találtak, amelyen Olivia Post neve és címe volt, ami arra utal, hogy a lakó nem megfelelően helyezte el a hulladékát, ezért helyszíni bírságot szabtak ki rá. Tisztában vagyunk vele, hogy néha vannak olyan körülmények, amelyekről nem tudunk, és miután hallottuk mi történt, jóindulatú gesztusként megtérítjük neki a büntetés költségeit.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után