Bár nem látjuk őket, de a törvények itt vannak körülöttünk és formálgatják életünket. Most ősszel például több új törvény is be lesz vezetve, vagy módosítva a régihez képest, azzal a céllal, hogy kicsit formálja a társadalmat és – elvileg – jobbá tegye az életünket. Ezekből mutatjuk most meg az öt legfontosabbat.

törvény Nagy-Britanniában

1. Adatvédelem

Még nyáron sok ember kérte Theresa May-től, hogy kötelezze a közösségi oldalakat arra, hogy ha kérik, kitöröljék a régi posztokat teljesen a rendszerükből. Ennél egy fokkal komolyabb lesz végül a törvény, úgy néz ki. Az emberek minden közösségi oldalt és kereskedelmi céget kötelezhetnek arra, hogy kitöröljék személyes adataikat minden rendszerükből. Amennyiben nem teszik meg, az új törvény értelmében akár 17 millió fontos bírsággal is büntethetőek lesznek. Az új szabályozásnak egyébként az a célja, hogy kicsit naprakésszé tegye a jelenlegi adatvédelmi törvényt, hogy ezáltal hasonlóbb legyen az uniós sztenderdekhez, és a kilépés után is nagyjából zavartalanul működjön az adatáramlás a határokon túl.

2. Adókerülés megakadályozása

Mindenki tudja, hogy az adókerülés rossz, gonosz dolog, és nem lenne szabad, de mégis nagyon sokan csinálják. Az új törvény értelmében a vállalkozás is felelőssé tehető abban az esetben, ha egy dolgozója adócsalást követ el, vagy másokat biztat erre, például az ügyfeleiket vagy a beszállítóikat. Egyelőre egy jogi cég felmérése szerint az üzletek 76%-a nincs tisztában ezzel a szabályozással, pedig ennek értelmében mostantól nagyon oda kell majd figyelni minden dolgozóra, ha el akarják kerülni a büntetéseket.

3. 30 óra ingyenes gyermekgondozás

A hónap kezdetével a kormány felemeli az ingyenes gyerekgondozás mértékét egyes szülők számára. Az általános ingyenes ellátás a 3-4 év közötti gyerekeknek heti 15 óra, de azoknak a szülőknek, akik heti 16 óránál többet dolgoznak, és kevesebbet keresnek együtt, mint évi 100 000 font, azok még heti 15 óra ingyenes gyerek-ellátásra jogosultak mostantól. A kormány online gyerekellátási oldalán keresztül lehet ezt majd igényelni.

4. Változások a válási/érvénytelenítési procedúrában

Lehetséges lenne, hogy egy nap online, minimális hivatali segítséggel kezdjük meg a válás kellemetlen műveletét? Nem is olyan sokára ez valósággá válhat. Drámai változások jönnek a klasszikus válási papírokkal kapcsolatban, amik „egyértelműen az online válási procedúra előszelei” a jogi kiadó, a Lexus Nexus szerint. A legfőbb változás, hogy a dokumentumok sokkal érthetőbbek lesznek, és már maguk a válófelek is minimális segítséggel tudják végigvinni a procedúrát.

5. Walesi szociális szolgáltatást nyújtó helyi hatóságok éves jelentésének menete

Ez egy kicsit más, mint az eddigiek. A walesben szociális szolgáltatást nyújtó helyi hatóságok évente beadandó jelentésében állnak be változások, és ettől a hónaptól érvényesek. Akit érint, annak a kormány összeállított egy hasznos kis összefoglalót a dologról.     Forrás   Hirdetőknek: [email protected]