4 éves kislányt marcangolt halálra egy kutya a házuk kertjében Angliában 1

Meghalt egy négyéves kislány Angliában, Milton Keynesben, miután egy kutya megtámadta és és halálosan megsebesítette, derült ki a rendőrség jelentéséből.

4 éves kislányt marcangolt halálra egy kutya a házuk kertjében Angliában 3

A helyi rendőrség embereit és a mentőket is riasztották kedden a város Netherfield körzetében lévő egyik otthonhoz, miután bejelentés érkezett mely szerint egy kutya támadt meg egy kicsi gyereket az ingatlan hátsó kertjében. Sajnos azonban a segítség nem érkezett meg időben és mire a rendőrök kiértek, a gyermek a helyszínen belehalt az elszenvedett súlyos sérülésekbe – közölte a Temze-völgyi rendőrség.

Míg a kutyát röviddel ezután kilőtték, az incidenssel kapcsolatban letartóztatásra egyelőre nem került sor – közölte a rendőrség egyik szóvivője. “Ez egy rettentő tragikus esemény, amelyben egy fiatal gyerek meghalt, miután egy kutya megtámadta” – nyilatkozta Matt Bullivant felügyelő a történteket követően.

4 éves kislányt marcangolt halálra egy kutya a házuk kertjében Angliában 4

„Egyértelmű, hogy a nyomozásnak még egy nagyon korai szakaszában járunk, és helytelen és haszontalan lenne ezen a ponton találgatásokba bocsátkozni az eset pontos körülményeit illetően. A közbiztonság érdekében azonban ma este döntés született az érintett kutya megsemmisítéséről, és ez emberséges módon meg is történt.” – tette hozzá.

4 éves kislányt marcangolt halálra egy kutya a házuk kertjében Angliában 5

A 4 éves kislány családját szakemberek támogatják a történtek feldolgozásában, és a rendőrök még kedd este a Broadlands-i ingatlanban tartózkodtak a Temze-völgyi rendőrség közleményének nyilvánosságra hozása idején – mindössze négy órával azután, hogy a mentőket riasztották az esethez. A kutyatámadás során más nem sérült meg.

A szomszédok közül többen azt hitték, hogy egy hangos televízióból jönnek a zajok. Egyikük ezt nyilatkozta: „Először azt hittem, hogy valakinek a tévékészüléke túl hangos, de csak nem akart abbamaradni, olyan volt mint amikor valaki folyamatosan magas hangon visít… Kinyitottam az ablakot, és csak sikoltozást és zokogást hallottam. Nem tudtam, mi történik. A barátom, aki közelebb lakik ahhoz a házhoz, azt mondja, hallotta, ahogy egy nő újra és újra azt kiabálja, hogy „a kislányom, meghalt, meghalt”. Egyszerűen szörnyű volt.”

4 éves kislányt marcangolt halálra egy kutya a házuk kertjében Angliában 6

Időközben nyilvánosságra hozták, hogy a négy éves kislányt Alice Stonesnak hívták és a kutya a saját otthonuk kertjében támadt rá és marcangolta halálra a gyermeket. A helyszínre kiérkező rendőrök néhány perccel később elpusztították a támadást elkövető kutyát, amit egy mesterlövész hajtott végre a fegyverével.

4 éves kislányt marcangolt halálra egy kutya a házuk kertjében Angliában 7

Noha a kutyatámadások ritkának mondhatók az Egyesült Királyságban birtokolt több millió kutyát figyelembe véve, úgy tűnik, hogy az elmúlt két évtizedben jelentősen megnőtt a számuk, 2002-ben 3395 ember került kórházba ilyen incidensek miatt, míg 2018-ban 8389-en. A 2022-ig tartó évtizedben legalább 32 embert öltek meg kutyák. Azoknak a kutyáknak a tulajdonosai, akik megsebesítenek valakit, akár öt éves börtönbüntetésre vagy pénzbírságra, vagy mindkettőre számíthatnak.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után