4 éve nem volt ilyen olcsó az üzemanyag ára Nagy-Britanniában 1

Az üzemanyag literenkénti ára £1.20 alá esett, amire a hivatalos adatok szerint 2010 decembere óta nem volt példa.

petrol

A dolgok hátterében az olaj hordónkénti árának drasztikus csökkenése áll. Egy hordó olaj idén júniusban még 115 dollárért cserélt gazdát, de mostanra mindössze 65 dolláron van az árfolyama, ami közel 50%-os visszaesés.

Az olaj árának ez a nagymértékű csökkenése azt követően következett be, hogy a US Energy Department az energiaellátás növekedéséről számolt be, majd az olajkartell, az OPEC, az olaj iránit kereslet nagymértékű csökkenését jelezte előre 2015-re. Az előrejelzés szerint jövőre naponta 400 ezer hordó üzemanyaggal kevesebbre lesz igény, az idei évhez képest. Az olaj árának csökkenéséhez hozzájárul a június óta tartó túlkínálat is, ami a kereslet fokozatos csökkenéséből fakad.

Ezzel párhuzamosan az Egyesült Királyság területén az üzemanyagárak átlagosan 9%-ot estek. £1.31-ről egészen £1.19-re csökkent a benzin, míg £1.36-ról £1.25-re csökkent a gázolajé.

Az előrejelzések szerint az üzemanyagárak tovább fognak csökkenni, és egészen £1.10-es literenkénti árig meg sem állnak.

Forrás: BBC News

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után