4 db új egyedi £5-os, amik £50,000-ot is érhetnek és tudjuk a sorozatszámukat 1

Ismét egy ok, hogy miért nézzünk bele alaposan a pénztárcánkba, ugyanis újabb értékes £5-os bankjegyektől hangos a média. Most azonban nem csak találgatások vannak, hogy vajon melyik lesz pontosan az, amiért tutira sokat fizetnek, mint idáig, hanem 4 db speciális £5-osról beszélünk, egyedi dizájnnal, és még a sorozatszámukat is tudjuk.

fiver-3-0

Graham Short mikro-vésnök jóvoltából 4 új fajta Churchilles bankó spéci dizájnt kapott. A különleges extra nem más mint Jane Austen mini portréja elrejtve a bankjegyeken. A 18. századi híres szerző miniatűr portréjaival ellátott 4 db bankjegy a hétvége során került forgalomba. Ráadásul ezeken az £5-osokon nem csak a kép az extra, de mindegyiken van egy tőle származó elhíresült idézet is.

A rejtett jelet a hologramos felületnél kell keresni, a Big Ben melletti résznél, de nincs megkönnyítve a dolgunk, ugyanis nemcsak kicsi, alig pár mm-es, de csak bizonyos fényviszonyok mellett válik láthatóvá.

Elmondása szerint Mr. Short 2 hétig dolgozott a 4 bankjegy pontos dizánján. Azt is elárulta, hogy kizárólag éjfél és hajnal 5 közt dolgozik, hogy a közlekedés keltette zajokat és rezgéseket minimalizálja, valamint a jobb kezét egy székhez rögzíti, hogy a véletlen és szükségtelen mozdulatokat és remegést minimalizálja. Hát igen, ilyen aprólékos munkánál úgy látszik mindenre oda kell figyelni.

_92858007_fiverpicture

„Mindig igyekszem valami újat kipróbálni. Mikor kijött az új £5-os, arra gondoltam, milyen jó is lenne valamit belevésni. Először nem tudtam, hogy mi legyen az, aztán eszembe jutott, hogy jövőre lesz Jane Austen halálának 200. évfordulója, és mellesleg a jövőre forgalomba kerülő új 10 fontoson is rajta lesz, így emellett döntöttem.” – mesélte a 70 éves szaktekintély.

Arra, hogy mennyit érnek, nem tudott teljesen egyértelmű választ adni, de azt elárulta, hogy egy nagyon hasonló munkáját £50,000-ra biztosították. A legutóbbi munkája, ami a királynő fejét ábrázolta egy pici aranylapra vésve, akkora méretben, mint egy tű foka, £100,000-ért kelt el. Ami még érdekesebbé teszi a történetet, hogy Mr. Short még akár bajba is kerülhet emiatt, ugyanis a bankjegyek eltorzítása bűncselekménynek minősül. Persze ettől még ugyanúgy sokat fognak érni.

A négy spéci bankjegy sorozatszáma, amit keresni kell, és a rajtuk lévő idézetek:

_92858009_fiverspicture

AM32 885551 – “If I loved you less, I might be able to talk about it more” – Emma

AM32 885552 – “To be fond of dancing was a certain step towards falling in love” – Pride and Prejudice

AM32 885553 – “A large income is the best recipe for happiness I ever heard of” – Mansfield Park

AM32 885554 – “I hope I never ridicule what is wise or good” – Pride and Prejudice      Forrás:  independent  Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után