3 éves kisgyermek arcát marcangolta össze egy XL bully Angliában, amikor fel akart mászni a kutya hátára 1

Egy hároméves kisgyermeket a család saját XL bully-ja sebesített meg súlyosan, amikor a gyermek játszani próbált a kutyával. Az incidens egy doncasteri ingatlanban történt hétfőn, és a kutya az elmondások alapján a gyermek arcába mélyesztette a fogait, amikor az állatra próbált épp felmászni.

3 éves kisgyermek arcát marcangolta össze egy XL bully Angliában, amikor fel akart mászni a kutya hátára 3

A kutyát 13 óra 15 perckor fogták be, a fiút pedig a kiérkező mentők azonnal egy közeli kórházba szállították ugyanis sürgősen műtétre volt szüksége és erősen vérzett. Az állatot a rendőrök lefoglalták, amikor a helyszínre értek, és most egy kennelben tartják, amíg a nyomozás folyamatban van.

Emma Cheney, a dél-yorkshire-i rendőrség főfelügyelője azt mondta, hogy az XL bully törzskönyvezett volt, de ettől még veszélyes.

Azt mondta: „Ez a család tudomásul vette az XL Bully körüli jogszabályok változását, és regisztráltatta kutyáját, de ez nem szünteti meg azt a fajta veszélyt, amelyet ezek a kutyák jelentenek. Sajnos pont az ilyen esetek miatt lépett életbe a tilalom.”

„Bármelyik kutya válhat hirtelen agresszívvá; hisz állatok, de egyes kutyák méretük és erejük miatt nagyobb kárt tudnak okozni egy ilyen támadás alkalmával. A gyerekeket, főleg amíg ilyen kicsik, soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni, amikor kutyákkal vannak, még olyan házi kedvencekkel sem, akikről úgy gondoljuk, hogy soha az életben nem bántanák a gyermekeinket.”

„A kutya védekezési ösztöne a harapás. A szülőknek gondoskodniuk kell arról, hogy a gyerekek megtanulják tisztelni a kutyát és mindig kellő óvatossággal játszani vele, és fontos az is, hogy azt is megtanulják, mit szabad és mit nem az etetésük és a pihenésük ideje alatt.”

Nemrégiben egy másik súlyos kutyatámadás is történt, amikor a rendőröknek kellett agyonlőnie egy XL Bully kutyát a nyílt utcán Londonban, miután egymás után 4 embert is összemarcangolt. Sokan ilyenkor a kutyára haragszanak pedig valójában a felelősség a gazdáját terheli, ezzel fontos mindenkinek tisztában lenni.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után