Újabb földrengés volt Nagy-Britanniában az éjjel – az epicentruma Cardiff és Bristol közelében volt 1

Tegnap este újabb földrengés rázta meg az Egyesült Királyságot, méghozzá Cardifftól nem messze, és a környéken lakó emberek közül többen arról számoltak be, hogy a házaik „rendesen rázkódtak” a rengések következtében.

Újabb földrengés volt Nagy-Britanniában az éjjel – az epicentruma Cardiff és Bristol közelében volt 3

A Google Android Földrengés-riasztó rendszere szerint a rengés erőssége 4,2-es volt, míg az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ (EMSC) szerint pedig 3,8-as erősségű volt. Az EMSC szerint két kilométeres mélységben volt az epicentruma, és egész pontosan 23:59-kor kezdődött, a pontos helyszíne pedig Rhonddától 12 km-re (7,45 mérföldre) északra volt. Sokan arról számoltak be, hogy „remegtek” otthonaik falai, míg mások azt állították, hogy a földrengés olyan volt, mint ha a közelben egy „bomba robbant volna fel”.

„Rhymneyben vagyok, és éreztem, hogy megremeg az egész ház, megnéztem az interneten, hátha valaki más is érezte… és hamar kiderült, hogy ez egy földrengés volt Dél-Walesben. Azt hiszem, alsónadrágot kell cserélnem” – írta a Twitteren @KrissOttley.

Újabb földrengés volt Nagy-Britanniában az éjjel – az epicentruma Cardiff és Bristol közelében volt 4

Danielle Morgan a Facebookon így nyilatkozott a történtekről: „Ez határozottan sokkal rosszabb volt, mint egy enyhe rengés Ebbw Vale-ben. Azt hittük, valaki teljes gázzal beleszállt az autókba az utcán. Ijesztő volt! Szinte mindenki kiment az utcára, hogy vajon mi történik! Az egész ház úgy ahogy volt rázkódott.”

Posztjára válaszolva Jason Humphrys a következőket írta: “Én hangos csattanást hallottam, ami úgy hangzott, mintha bomba robbant volna fel, majd az egész konyhám megremegett, nagyon furcsa volt, csak másodpercekig tartott, de nagyon mély nyomot hagyott bennem.”

„Az ágyam egyik oldalról a másikra mozgott… Azt hittem, összetörik alattam. Egyáltalán nem éreztem lightosnak” mesélte a szintén a környéken lakó Hayley Ann, amelyre válaszolva Helen Caswell hozzátette: „Az egész házunk megremegett Rassauban, Ebbw Vale-ben, és felébresztette a férjemet! Tényleg megijesztett minket.”

Újabb földrengés volt Nagy-Britanniában az éjjel – az epicentruma Cardiff és Bristol közelében volt 5

Noha a földrengés epicentruma Dél-Wales területén volt, a rengéseket állítólag még Dudely és Wolverhampton területén is voltak, akik érezték.

„Nagyon sekély, 4.2-es erősségű földrengést jelentettek késő este Merthyr Tydfil közelében, Walesben, Egyesült Királyságban” – jelentette a volcanodiscovery.com.

„A sekély földrengések erősebben érezhetők, mint a mélyebbek, mivel közelebb vannak a földfelszínhez. Az előzetes szeizmikus adatok alapján a rengést valószínűleg sokan érezték az epicentrum környékén. Elvileg nem volna szabad jelentős kárt okoznia egy ekkora földrengésnek, de a polcokról leeshetnek tárgyak, és adott esetben az ablakokat is betörheti.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után