27,000 fontra (11 millió Ft-ra) büntettek egy fodrászt, mert nem volt hajlandó bezárni a lockdown alatt 1

Egy fodrászat tulajdonosa, aki nem volt hajlandó bezárni Anglia második, jelenleg is tartó lezárása során, 27 ezer font pénzbüntetést kapott. A Quin Blakey Hairdressers tulaját Sinead Quinnt első körben még csak 1000 fontra büntették, mert november 5 után nyitva maradt. Azonban továbbra sem volt hajlandó bezárni, így a bírság mértéke igencsak megugrott.

27,000 fontra (11 millió Ft-ra) büntettek egy fodrászt, mert nem volt hajlandó bezárni a lockdown alatt 3

Megpróbálta felhasználni a Magna Carta-t, hogy megvédje magát, és annak egyik paragrafusával próbálta megindokolni, hogy miért van joga nyitva maradni. Azonban az általa idézett törvényt – a 61. pontot, amely 25 bárónak lehetővé tette a jogszerű „egyetnemértés” vagy a lázadás jogát, amennyiben úgy ítélték meg, hogy igazságtalanul bánnak velük -, hatályon kívül helyezték, és soha nem építették be az angol jogba.

A Kirklees-i önkormányzat pénteken 2000, szombaton pedig még 4000 font megfizetésére kötelezte, a rendőrség pedig további két 10,000 fontos bírságot szabott ki rá, amikor hétfőn és kedden újból kinyitotta az üzletet.

Quinn korábban az Instagramon is megosztotta azokat a videókat, amelyeken vitatkozik az önkormányzat tisztviselőivel és a rendőrséggel. Az egyik videón például azt is közli velük, hogy nem hajlandó elfogadni a „törvénytelen” bírságokat, és saját védelmében a szokásjogra hivatkozik.

Kedden Quinn megosztott egy képet egy rendőrautóról amint a szalonja előtt parkol, és ezt írta alá: „Tessék, erre megy el az adófizetők pénze. A szalonom előtt ücsörögnek, miközben törvényesen pénzt keresek.”Egy másik videóban azzal vádolta a rendőrséget, hogy „követik őt”.

Kirklees jelenleg egyébként Anglia legfertőzöttebb területei közé tartozik, az elmúlt hét adatai szerint 446 új fertőzött volt 100 ezer főre vetítve. Az önkormányzat egy közleményében kijelentette: “Az emberek biztonságának szempontjából feltétlenül fontos, hogy mindannyian kövessük és betartsuk a legújabb koronavírussal kapcsolatos intézkedéseket. Kirklees jelenleg az ötödik helyen áll a fertőzöttek arányát illetően az országban, a múlt héten 135 ember került kórházba, és 25 sajnos életét vesztette a vírus miatt.

„A kormány által bevezetett korlátozások azért vannak, hogy csökkentsük a fertőzések arányát, enyhítsük az egészségügyre nehezedő nyomást és életeket menthetünk. De csak akkor működik az egész, ha mindannyian betartjuk őket, és felfogjuk, hogy senki sem áll a törvény felett. Őszintén szólva, ennek a vállalkozásnak a tevékenysége önző és felelőtlen húzás. Nem habozunk fellépni senkivel szemben, aki megszegi a hatályos szabályokat…” – írta a helyi önkormányzat az incidensre reagálva.    Forrás

Megosztás