£240-ot is bukhatnak a Nagy-Britanniában dolgozók, egy tervezett jogszabálymódosítás miatt 1

Az Egyesült Királyság társadalombiztosítási rendszerének egy tervezett megváltoztatása miatt dolgozók millióinak kell majd több száz fonttal többet fizetniük, beleértve az alacsony fizetésből élőket is. Az Office of Tax Simplification (OTS), amely a Kincstár független tanácsadója, azt javasolja, hogy a HM Revenue & Customes évente, ne pedig havonta vonja le a társadalombiztosítási járulékot, azért, hogy egyszerűsítsék a rendszert, hiszen, a jövedelemadó is ekkor kerül kiszámításra.

money-stack

Ez azt jelenti, hogy kb. 5.5 millióan az alacsonyabb és a közepes fizetésűek közül akár több, mint 200 fonttal is rosszabbul járhatnak. Akiknek az éves fizetése meghaladja a £20,000-ot, átlagosan £242 fonttal fizetnének többet évente, ha a kormány elfogadja a változtatásokat. Azok az alkalmazottak, akik évi bónuszokat kapnak, vagy fizetés növeléssel díjazzák őket az év során, ők is így végzik majd.

Chas Roy-Chowdhury, az Association of Chartered Certified Accountants adóügyi vezetője a következőket mondta: „Ezek a változások a középosztályra lesznek hatással. A kormánynak tekintettel kell lennie az őket ért hatásra, és meg kell bizonyosodnia a felől, hogy ők nem fognak veszíteni ezzel.”

Mindemellett, az új szabályoknak köszönhetően — amelyek bevezetése akár több évbe is telhet— a tanulók, friss diplomások és ideiglenes munkavállalók kevesebb adót fizethetnek évente. Az OTS becslései szerint, az indítvány eredményeként 5.5 millióan fizetnének magasabb társadalombiztosítási járulékot, míg 7.6 millióan fizetnének kevesebbet.

Az OTS elnöke, Angela Knight azt mondta, hogy a jelenlegi rendszer elavult és szükség van a megreformálására. Bár elismerte, hogy „egyesek nyerni fognak, míg mások veszíteni” a változásokat követően. A következőket mondta: „Mivel a foglalkoztatási viszony folyamatosan változik, egyre többen kombinálják az alkalmazotti viszonyt az egyéni vállalkozóival: emiatt a jelenlegi társadalombiztosítási rendszer nemcsak hogy bonyolult, hanem egyszerűen elavult. Itt az ideje annak, hogy megoldjuk ezt a problémát.”

„A független vizsgálatunk azt mutatja, hogy egyesek nyerni, mások pedig veszíteni fognak a bármilyen változásnak köszönhetően.” — fűzte hozzá az OTS elnöke.

Hannah Maundrell, a Money.co.uk főszerkesztője a következőket mondta: „Egy ilyen jókora nagy darabot levágni a keresetekből azért, hogy egyszerűsítsék a számításokat, veszélyes húzás egy olyan időben, amikor az árak kezdenek növekedni, a háztartási jövedelmek pedig zsugorodni.”

„A rendszer túl van bonyolítva és meg kell oldani, hogy a benne lévő emberek ne veszítsenek.” — tette hozzá.

Adam Corlett, a Resolution Foundation gazdasági elemzője a következőket mondta: „Az OTS sok ajánlatot tett már, amelyet a kormánynak most már komolyan fontolóra kell vennie, de valószínűleg, el fog telni néhány év, mire bármelyiket is foganatosítják majd. Azonban, az ilyen változások elkerülhetetlenül kreálnak úgy nyerteseket, mint veszteseket, beleértve azokat, akik alacsony jövedelemmel rendelkeznek. Mindez még fontosabbá teszi az új pénzügyminiszter számára, hogy biztosítsa azt, hogy a jövőben bekövetkező adóügyi és jóléti változások egésze arra fog összpontosítani, hogy a szegényebbeket segítse.”

A változás az itt élő magyarok egy részére is hatással lesz majd, ezért kíváncsiak vagyunk arra, hogy ti mit gondoltok erről az indítványról.  Forrás: independent  Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után